Hlavní obsah

Porážky v Lize mistrů jsou dobrou fackou před ligou, míní třinecký bek Doudera

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Hokejisté Třince prohráli i čtvrté utkání základní skupiny Ligy mistrů. Úřadující český mistr prohrál oba úvodní zápasy venku, stejným soupeřům podlehl ale také doma. Po čtvrteční porážce se švýcarským Fribourgem (3:4) Oceláři nestačili o dva dny později ani na švédský Leksand, padli 1:3 a ztratili veškeré šance na postup ze skupiny.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecký Miloš Roman dobrou možnost otevřít skóre v úvodní třetině nevyužil, na brankáře Leksandu Kasimira Kaskisuoa nevyzrál.

Článek

„Prohrát čtyři zápasy v řadě nejsme moc zvyklí a hodně nás to bolí," připustil obránce Třince Milan Doudera. „Na druhou stranu proti nám nastoupili soupeři, kteří patří ke špičce ve svých ligách a ukázali kvalitu. Jsme rádi, že jsme ty zápasy mohli zahrát, protože nám to ukázalo, na čem máme pracovat a kde musíme zabrat. Je to dobrá facka před ligou. Věřím, že jsme si to horší období vybrali a v pátek (v úvodním kole extraligy proti Českým Budějovicím) na to vlítneme," vykládal 28letý bek.

Třinečtí měli proti švédskému soupeři velké problémy především před vlastní brankou. „Měli jsme chaos v obranném pásmu, neotáčeli jsme hru a měli jsme potíže se dostat za modrou čáru. Z toho pramenilo, že nás tam zavírali, nestihli jsme vystřídat a byli jsme jako na kolotoči," upozornil na třinecký problém proti soupeřům ze základní skupiny Ligy mistrů.

„To musíme zlepšit. Hrát jednoduše, vzít na sebe osobní zodpovědnost a když jsme tam dlouho, tak puk vyhodit, a ne jej ztratit někde kolem červené čáry. Pak se to na nás zase valí a ztrácíme se v tom," popisoval Doudera.

Třinecký bek se vrátili ke čtvrtečnímu souboji se švýcarským Fribourgem, v němž domácí vedli po první třetině 3:0, přesto utkání ztratili. "To by se nám stávat opravdu nemělo. Víme, kde jsou chyby. Víme, že to nebylo dobré. Dobrý tým si z toho umí vzít ponaučení a věřím, že takovým týmem jsme. Že nás tyhle zápasy o kvalitně připravily na ligu a že se to zlepší," poukázal obránce českého šampiona z poslední dvou extraligových ročníků.

Třinci patří před posledními dvěma zápasy poslední místo ve skupině. Opustit nelichotivou pozici se budou snažit v říjnu, kdy ho čeká závěrečný dvojzápas s bratislavským Slovanem.

Reklama

Související témata: