Hlavní obsah

Útočník Jan Kovář prodloužil smlouvu v Zugu

Hokejový útočník Jan Kovář si prodlouží působení v Zugu. S vedením švýcarského klubu se jednatřicetiletý centr, který byl kapitánem reprezentace na posledním mistrovství světa v Lotyšsku, dohodl na spolupráci až do roku 2025. Kapitánské "céčko" nosí i v Zugu, kam přišel před sezonou 2019/20. O dohodě s píseckým rodákem informoval klub na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jan Kovář

Článek

"Já i moje rodina se tady cítíme úplně jako doma. Miluji město i naše fanoušky. Byla pro mě skutečně jen jediná volba a tou byl Zug," uvedl Kovář, jenž před dvěma lety hledal angažmá právě i s ohledem na rodinu.

Původně podepsal roční kontrakt, který loni prodloužil do roku 2023. V klubu však svými výkony zaujal natolik, že se s předstihem dočkal dalšího prodloužení. V minulé sezoně byl ofenzivním lídrem mužstva, které nakonec oslavilo druhý titul v historii po dlouhých 23 letech.

Zkušený centr vyhrál jako druhý český hokejista produktivitu play off švýcarské ligy. Až na vrchol pomohl Kovář Zugu 15 body za gól a 14 asistencí ze 13 utkání. Produktivitě kraloval už v základní části, kdy v 52 zápasech nasbíral 63 bodů a se 47 asistencemi se stal i nejlepším nahrávačem. Tím byl i ve vyřazovacích bitvách. Celkem včetně play off má Kovář ve švýcarské nejvyšší soutěži na kontě 122 odehraných utkání a 129 bodů (33+96).

"Je jedním z nejlepších centrů v Evropě. Je absolutním lídrem týmu a dělá lepšími i své spoluhráče. Jsme opravdu hrdí, že se rozhodl hrát za EVZ až do roku 2025," prohlásil generální manažer Reto Kläy.

Zatímco stávající kontrakt obsahuje doložku o možnosti odejít po každé sezoně do Kontinentální ligy, nová Kovářova smlouva již tuto klauzuli nezahrnuje.

Reklama