Hlavní obsah

Partneři českého hokeje většinou kauzu Král nekomentují

Partneři českého hokejového svazu většinou odmítají komentovat zjištění deníku Sport, podle kterého byl předseda svazu Tomáš Král za minulého režimu tajným spolupracovníkem kontrarozvědky StB. Za interní záležitost hokejového svazu označil věc mluvčí Komerční banky, na dotaz ČTK nereagovaly Škoda Auto či Kaufland. Společnost Tipsport doufá v to, že se záležitost vyřeší bez negativního dopadu na český hokej.

Foto: Sport.cz

Tomáš Král, předseda Českého svazu ledního hokeje.

Článek

Sport s odkazem na dokumenty Archivu bezpečnostních složek napsal, že Král při povinné vojenské službě donášel na svého nadřízeného a udal vojína, který "udržoval kontakty do kapitalistických zemí". Král v prohlášení pro Sport uvedl, že s vojenskou kontrarozvědkou byl v kontaktu coby pracovník organizačně právního oddělení. Doplnil, že s civilní StB neměl nikdy nic společného. Na pondělní odpoledne svolal Král tiskovou konferenci.

"Jde o interní záležitost českého hokejového svazu. Z pozice hlavního partnera proto v tuto chvíli nepovažujeme za nutné věc jakkoliv komentovat," řekl ČTK mluvčí Komerční banky Michal Teubner. Mluvčí Tipsportu Václav Sochor uvedl, že sázková společnost situaci "pochopitelně sleduje". "A věříme, že se vyřeší bez negativního dopadu na český hokej," doplnil.

Plzeňský Prazdroj kauzu nechtěl komentovat. "Nechceme se k tomu vyjadřovat," řekl ČTK mluvčí největší české pivovarnické skupiny Zdeněk Kovář.

Případ sleduje i BPA, která je marketingovým partnerem hokejové extraligy, sdělila ČTK předsedkyně představenstva a generální ředitelka společnosti Jana Obermajerová. Záležitost označila za "osobní kauzu Tomáše Krále". "Vnímáme ji bohužel též jako zakázku poškodit český hokej. V této chvíli se k tomu nechci více vyjadřovat," doplnila Obermajerová.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice