Hlavní obsah

Trest na 47 zápasů! Soupeře trefil kolenem do hlavy a chtěl mu vyškrábat oči

Praha

Exemplární trest v podobě zákazu startu ve čtyřiceti sedmi zápasech obdržel v nejvyšší hokejové soutěži na Britských ostrovech Kanaďan Derek Campbell. Útočníkovi celku Hull Stingrays disciplinární komise spočítala jeho řádění nejen na ledě, ale i následně mimo něj, kde napadl jednoho z protihráčů.

Bitka v anglické hokejové lize

 
Článek

Emoce se v zápase mezi Hullem a vedoucím Dundeem zjitřily pět minut před koncem za stavu 2:1 pro hosty. Nico Sacchetti narazil Campbella tvrdě na mantinel a potyčka byla na světě. Zapojili se do ní i Sacchetti s Campbelem, které poté poslali rozhodčí s trestem do konce zápasu předčasně do šaten.

Tam ale ani nestačili dojít, neboť Campbell se na svého soka vrhnul a před zraky fanoušků si s ním chtěl vše vyřídit ručně. „Jeho zákrok na ledě byl zbytečný a zákeřný. Mohlo to dopadnout ještě hůře, ale v poslední vteřině jsem si ho všiml a zpevnil své tělo," vysvětloval forvard Hullu v rozhovoru pro Hull Daily Mail, co jej k následné reakci vyprovokovalo.

Jenže s touto obhajobou u disciplinární komise neobstál, jako trest obdržel stopku na sedmačtyřicet utkání! „Jde o odporný incident, pro který není v našem sportu žádné místo," odsoudil Campbella předseda disciplinárky Moray Hanson, který před vynesením verdiktu zkoumal zpomalené záznamy hry a dal i na postřehy rozhodcích.

Hull jej vyřadil z kádru

Disciplinární komise zároveň rozvedla, z čeho všeho se tvrdý flastr skládá - 15 zápasů za bitku mimo ledovou plochu, 12 zápasů za pokus vyškrábat Sacchettimu oči, 10 zápasů za úder kolenem do hlavy a 10 zápasů za nepřiměřeně silné údery do hlavy při bitce na ledové ploše.

„V tu chvíli jsem byl nesmírně rozrušený, ale stoprocentně lituju toho, co jsem ztropil před fanoušky a malými dětmi, které zápasu rovněž přihlížely. Jsem člověk, který hraje v emocích, ale tohle se nedá odpustit. Jako otec malé holčičky se můžu těm malým klukům a holkám, co utkání přihlíželi, a těm, jichž se mé chování dotklo, jen omluvit," uvedl Campbell poté, co si vyslechl ortel.

Ještě předtím se jej Hull rozhodl vyřadit z kádru. „Jsem opravdu zklamaný, že nemůžu s týmem dokončit sezónu. Ale potřebují hráče, který by mě nahradil, a proto jejich rozhodnutí rozumím. Být vlastníkem klubu, pravděpodobně bych udělal to samé. Přeju Hullu jenom to nejlepší," prohlásil Kanaďan, který tak na hokej musí na dlouhou dobu zapomenout.

„Život jde dál a musím se poohlédnout po další etapě svého života. Mám podnikání v Newcastlu, restauraci, hotel a svou rodinu. Věnuju pozornost tam, kde je to teď nejvíc potřeba," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko