Hlavní obsah

VIDEO: Bitky jen v mužském hokeji? Kdeže! Takhle se servaly Kanaďanky s Američankami

Praha

Že bitky na ledě patří výlučně jen k mužským hokejovým zápasům? Ale kdeže... Přesvědčily o tom ženské hokejové národní týmy Kanady a Spojených států amerických, které se v neděli utkaly v prvním ze šesti přípravných zápasů na únorové olympijské hry v Soči. Zdánlivě nevinný kontakt jedné z Američanek s kanadskou brankářkou přerostl v hromadnou potyčku.

Bitka hokejistek Kanady a USA

 
Článek

Rivalita těchto soupeřů je obrovská, Kanada i Spojené státy patří v ženském hokeji k absolutní špičce, za kterou zbytek světa výrazně pokulhává. Uznejte sami - mistrovství světa v ledním hokeji žen se dosud konalo šestnáctkrát a ve všech případech na sebe ve finále narazily právě tyto dvě reprezentace.

I olympijským hrám, na kterých se ženský hokej poprvé objevil v roce 1998 v Naganu, dominují Kanaďanky s Američankami. Ty vyhrály právě v Naganu, na dalších třech olympiádách pak braly zlato Kanaďanky. Jen jednou, v roce 2006 v Turíně, se stalo, že by do finále postoupil jiný celek. Tehdy se to na úkor USA podařilo Švédkám.

Nedělnímu přípravnému zápasu před vrcholem sezóny v Soči tak pochopitelně nechyběl náboj. Vše vygradovalo tři minuty před koncem třetí třetiny po kontaktu jedné z Američanek s kanadskou brankářkou Shannon Szabadosovou. Na ledě se následně strhla hromadná bitka, do které se zapojilo všech deset hráček v poli, které zrovna nebyly na střídačce.

Dvěma hráčkám z každého týmu byl udělen trest na pět minut a do konce utkání, Kanaďanky nakonec vyhecovaný souboj vyhrály těsně 3:2 a stejným výsledkem se tak soupeřkám pomstily za porážku v letošním finále mistrovství světa v Ottawě.

Reklama

Související témata: