Hlavní obsah

VIDEO: Chvíle hrůzy! Hokejista se po bitce uhodil hlavou o led a dvě minuty se svíjel v křečích

Praha

Děsivého momentu byli svědky fanoušci v americké juniorské hokejové lize USHL (United States Hockey League) mezi celky Cedar Rapids RoughRiders a Dubuque Fighting Saints. Uprostřed druhé třetiny upadl hostující obránce Dylan Chanter po bitce na led, o nějž se udeřil hlavou, a následně se dvě minuty v záchvatu svíjel v křečích.

Těžké chvíle hokejisty po pádu na led

 
Článek

Osmnáctiletý hráč během sobotního pěstního souboje s Coreyem Petrashem ztratil stabilitu, a jelikož už v té době neměl helmu, bolestivě se udeřil hlavou o led a rovněž si vykloubil rameno. Následně se Chanter dvě minuty svíjel na ledě v křečích, i když k němu ihned přispěchali týmoví doktoři.

Po čtvrthodině dorazila na led rovněž záchranná služba a odvezla hráče do nemocnice. To už byl Chanter naštěstí při vědomí a schopen pohybu. CT hlavy i další vyšetření žádná poranění neodhalily, a tak byl obránce druhý den ráno propuštěn do domácího ošetřování.

„Chci dát všem vědět, že jsem při vědomí a v pořádku. Děkuju mockrát za všechny vaše myšlenky a modlitby. Hokejové komunitě se nic nevyrovná," uklidnil Chanter ještě v sobotu večer prostřednictvím sociální sítě Twitter všechny fanoušky.

Utkání zůstalo po dohodě obou celků za stavu 2:0 pro domácí nedohrané, o dalším postupu rozhodne vedení soutěže.

USHL je nejvyšší juniorskou hokejovou ligou ve Spojených státech. Soutěž, která je amatérská a hrají ji hráči do dvaceti let, má za hlavní cíl připravit mladíky na univerzitní hokej. Zatímco tam jsou bitky zakázány, v USHL se za ně, stejně jako v NHL, uděluje pětiminutový trest. I proto se nyní nejspíš otevře diskuze, jestli je nezakázat i v USHL.

Reklama