Hlavní obsah

VIDEO: Český hokejista Tatíček srazil ve švýcarské lize sudího a dostal trest na sedm zápasů

Davos

Český hokejový útočník Petr Tatíček z Davosu dostal ve švýcarské lize od disciplinární komise trest na sedm zápasů a pokutu 1500 franků (přes 33 tisíc korun) za napadení rozhodčího. Třicetiletý kladenský odchovanec na konci první třetiny čtvrtečního druhého čtvrtfinálového duelu proti Klotenu při potyčce srazil na led čárového rozhodčího Gillese Maurona.

Český hokejista Tatíček srazil rozhodčího

 
Článek

K roztržce na ledě mezi skupinou hráčů došlo v 19. minutě a Tatíček po inkasované ráně od Mickiho DuPonta upadl na led. Okamžitě se zvedl a chtěl se dostat zpět ke kanadskému obránci, ale Mauron se mu postavil do cesty.

Tatíček jej levou rukou odstrčil, čárový sudí ztratil rovnováhu a spadl na led. Český hráč dostal trest na pět minut a do konce utkání. Davos v zápase zvítězil 5:2 a vede nad Klotenem 2:0.

Tatíček se do Davosu, kde strávil před loňským odchodem do Lva Praha sedm sezón, vrátil na konci ledna. V šesti zápasech včetně play off si připsal jednu asistenci. Ve švýcarské lize nasbíral v celkem 335 zápasech 199 bodů za 95 branek a 104 přihrávek.

Reklama