Hlavní obsah

Příští šampionát v Česku hledá maskota. Krtek to nebude

Bělorusové už více než rok před letošním mistrovstvím předváděli zubra Volata a lákali hokejové fanoušky na premiérový šampionát do své země, Česko jako pořadatel příštího MS maskota ale stále ještě nepředstavilo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr se vyjádřil, že na příštím MS v Česku už reprezentovat nebude.

Článek

Původní záměr využít celosvětově populárního Millerova krtečka ztroskotal na nejasnostech kolem dědictví autorských práv. „Maskot je jedna ze stěžejních záležitostí. Chceme, aby něco vypovídal o Česku a zároveň něco říkal našim lidem," tvrdí generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová s tím, že o jeho podobě se vedou finální jednání s Infrontem, marketingovou agenturou IIHF.

Šampionát proběhne od 1. do 17. května v Praze a v Ostravě a čeští pořadatelé přijeli do Minsku sbírat pozitivní i negativní poznatky z organizace a na kongresu Mezinárodní hokejové federace představili i průběh příprav. Dokud IIHF ale neschválí herní řád turnaje, což lze očekávat do prázdnin, nebudou stanoveny ani ceny vstupenek.

„Chceme šampionát co nejvíc zpřístupnit, takže nemůžeme být nejdražší v historii. Chceme se cenově držet tak, abychom nevybočili z průměru," říká Štěrbová. Předprodej lístků začne někdy na podzim.

Štěrbová zároveň připomíná, že MS nemá jen sportovní část. „Proběhne i trenérské sympozium a v pražském hotelu Clarion budou vedle všech týmů ubytováni i delegáti kongresu IIHF," upozorňuje generální sekretářka.

Skupiny pro MS 2015
PRAHA
Švédsko
Kanada
Česko
Švýcarsko
Lotyšsko
Francie
Německo
Rakousko
OSTRAVA
Finsko
Rusko
USA
Slovensko
Norsko
Bělorusko
Slovinsko
Dánsko
Líbil by se vám krteček-hokejista jako maskot MS, kdyby jej pořadatelé mohli využít?
Ano
86,9 %
Ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 17223 čtenářů.

Reklama