Hlavní obsah

Kanada byla nad naše síly, uznal Bokroš. Slováky před duelem o bronz trápí velká marodka

Toronto/Praha

Bezmála dvě třetiny trápili hokejisté Slovenska v semifinále světového šampionátu dvacítek v Torontu favorizované domácí Kanaďany. Ani výkon na hranici defenzivního maxima podpořený skvělým brankářem Denisem Godlou, který kryl 39 střel a po utkání sklidil bouřlivé ovace publika, však nakonec nestačil.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Zklamaná slovenská střídačka po semifinálové prohře s Kanadou, vlevo útočník Radovan Bondra.

Článek

Po prohře 1:5 čeká svěřence trenéra Ernesta Bokroše utkání o bronz proti Švédsku (dnes od 22:00 SEČ), do něhož však kvůli rozrůstající se marodce nastoupí v improvizované sestavě. „Nějak se dáme dohromady a půjdeme hrát, ať už jen se dvěma nebo třemi pětkami," citoval kouče slovenských juniorů web sme.sk.

Oproti prvnímu vzájemnému utkání ve skupině, které skončilo v Montrealu drtivým vítězstvím Javorových listů 8:0, tentokrát Slováci dlouho odolávali. Jejich odpor zlomili mladí Kanaďané až na sklonku prostředního a na začátku třetího dějství. Podle Bokroše vložili jeho svěřenci do zápasu všechen svůj hokejový um v obranné fázi, na tu útočnou už ale jakoby neměli dostatek sil.

Navážou na historický bronz?

„Musíme něco vyprodukovat i směrem dopředu, ale to se nám nepodařilo. Vážněji jsme soupeře téměř vůbec neohrozili, ani první formace, která byla až dosud vcelku produktivní. Nelze než uznat kvalitu soupeře, na Kanadu jsme dnes neměli," pravil šéf slovenské střídačky.

„Udělali jsme chyby, jaké si v semifinále nemůžete dovolit, a Kanaďané nás potrestali. Jak jste viděli, stálo nás to zápas," posteskl si pro iihf.com kapitán týmu Martin Réway, který obléká v extralize dres pražské Sparty.

Slováci si tak po 16 letech zopakují souboj o třetí místo se Švédskem. Ve Winnipegu v roce 1999 pod vedením Jána Filce výběr Tre kronor zdolali 5:4 a získali první a dosud jediný cenný kov na světovém šampionátu této věkové kategorie, připomíná sme.sk. Před závěrečným vystoupením týmu na turnaji však Bokrošův celek trápí množící se zdravotní potíže zejména respiračního charakteru.

„Vyzní to možná hloupě, ale jsem rád, že už turnaj pomalu končí. Hráče i nás trápí průdušky. O bronz ale chceme zabojovat, uděláme pro jeho zisk maximum," slíbil Bokroš. Podle něho by týmu výrazně prospělo, kdyby vstřelil první gól zápasu. „Podobně jako proti Čechům," připomněl kouč. „To by nám mohlo pomoci."

Získají mladí slovenští hokejisté na MS dvacítek bronz?
Ano
33,5 %
Ne
66,5 %
Celkem hlasovalo 3942 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS hokejistů do 20 let

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.15      19 : 00 Montreal
    Spojené státy USA Ruská federace Rusko
    2 : 3
  • 02.01.15      21 : 00 Toronto
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
    6 : 3
  • 02.01.15      23 : 00 Montreal
    Česká republika Česko Slovensko Slovensko
    0 : 3
  • 03.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Dánsko Dánsko
    8 : 0
  • Semifinále

  • 04.01.15      22 : 00 Toronto
    Ruská federace Rusko Švédsko Švédsko
    4 : 1
  • 05.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Slovensko Slovensko
    5 : 1
  • Finále

  • 06.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Ruská federace Rusko
    5 : 4
  • 05.01.15      22 : 00 Toronto O 3. místo
    Švédsko Švédsko Slovensko Slovensko
    2 : 4