Hlavní obsah

Oulu - Sparta 4:1Hokejisté Sparty prohráli v Oulu a v Lize mistrů končí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Laatikainen 1 : 0
37. Niemi 2 : 0
43. Čajkovský 2 : 1
44. Aho 3 : 1
60. Pyörälä 4 : 1
Záznam online reportáže

Oulu

Hokejisté pražské Sparty prohráli v odvetném utkání osmifinále play off Ligy mistrů na ledě Kärpätu Oulu 1:4 a v soutěži končí. Úřadující finský mistr, v jehož dresu se z postupu radoval i český útočník Ivan Huml, rozhodl o postupu 49 sekund před koncem utkání, kdy se prosadil Mika Pyörälä.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Sparta, která domácí zápas vyhrála 4:2, postrádala v odvetě zraněného útočníka Přibyla. Pražanům se tak rozpadla nejproduktivnější formace a na ofenzivní síle týmu se to projevilo.

Do první větší šance se dostal domácí Suoranta, trefil však jen tyč. Domácí poté nevyužili úvodní přesilovou hru, gólu se diváci dočkali až ve druhé třetině. Ve 28. minutě otevřel skóre Laatikainen.

Sparta mohla okamžitě odpovědět v početní výhodě. Netík však brankáře Tarkkiho nepřekonal. Následně neuspěl ani Polášek. Opět tak udeřil Kärpät, krátce po skončení Barinkova trestu se prosadil důrazný Niemi.

Pyörälä poslal Kärpät do čtvrtfinále

Na začátku třetí části se hostům podařilo zásluhou pohotově dorážejícího Čajkovského snížit, radost ze stavu, který by jí zajistil postup, však Spartě vydržela jen 82 sekund. O třetí gól Oulu se postaral ve 44. minutě Aho.

Oba celky mohly přidat další branku v přesilových hrách, Pöpperle i Tarkki však své týmy podrželi. V 52. minutě byl blízko snížení Kudrna, nedokázal ale usměrnit puk do odryté branky soupeře. Více šancí rozhodnout duel ale měli domácí, kterým se to také v čase 59:11 povedlo. Pöpperleho překonal počtvrté Pyörälä.

Odvetné utkání osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:
Kärpät Oulu - Sparta Praha 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Laatikainen (Pyörälä, Aaltonen), 37. Niemi (Aho, Kukkonen), 44. Aho (Nutivaara, Masuhr), 60. Pyörälä (Junttila, Nutivaara) - 43. Čajkovský (Martin Prochazka, Černoch). Rozhodčí: Kubuš (SR), Vinnerborg (Švéd.) - Neva, Sormunen (oba Fin.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3716. První zápas: 2:4, postupuje Kärpät.
Oulu: Tarkki - Masuhr, Kukkonen, Nutivaara, Hakanpää, Niemelä, Laatikainen, Pentikäinen - Puljujärvi, Niemi, Aho - Junttila, Aaltonen, Pyörälä - Huml, Pirnes, Ikonen - Suoranta, Keränen, Mäenalanen - Kalapudas. Trenér: Lauri Marjamäki.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, Eminger, Hrbas, J. Mikuš, Švrček, Glenn - Netík, Pech, Kumstát - Sabolič, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Cingel, A. Kudrna - Martin Procházka, Černoch, Klimek. Trenér: Josef Jandač.

Reklama

Související témata: