Hlavní obsah

Šestinásobný extraligový šampión koketuje s myšlenkou hrát slovenskou ligu

Aktualizováno

Na relikvie připomínající šest extraligových titulů na Lapači sedá prach a vedení dnes druholigového Vsetína řeší, jakou cestou klub nasměrovat. Sen o postupu do 1. ligy letos nevyšel, rýsuje se ale jiná zajímavá varianta. Vedení od dubna zvažuje nabídku získat místo ve slovenské extralize, rozhodnutí má padnout v průběhu května.

Foto: Profimedia.cz

V roce 1996 hokejisté Vsetína získali mistrovský titul podruhé. Poté ještě čtyřikrát.

Článek

Informaci přinesl jako první vsetínský týdeník Jalovec a pro Sport.cz ji potvrdil jednatel valašského klubu Daniel Tobola. „Od dubna jednáme se slovenským partnerem o možnosti vstupu do tamní extraligy na bázi koupě klubové licence," uvedl Tobola bez upřesnění, kdo stojí na slovenské straně. „To prozradit ještě nemůžu, možná během týdne," dodal šéf klubu.

Pro Vsetín, který v druhé polovině 90. let dominoval české extralize a s přispěním legend jako Roman Čechmánek, Jiří Dopita, Pavel Patera či Martin Procházka šestkrát nejvyšší soutěž ovládl, představuje jednání se slovenskou stranou zajímavou variantu klubového rozvoje.

„V současné chvíli nevíme, jak bude vypadat druhá liga. Nepostoupili jsme do první ligy, která neslyší na naše výzvy ke změně formátu. Kvůli našim fanouškům a jejich velké podpoře chceme hrát atraktivní soutěž, na kterou ekonomicky máme. A nabídka ze Slovenska nás oslovila. I díky naší zeměpisné poloze," prohlásil Tobola s poukazem na tisícové návštěvy na druholigových zápasech.

Ekonomicky proveditelný plán

Podle Toboly by Vsetín případnou účast ve slovenské nejvyšší soutěži ekonomicky „utáhl". „Rozpočtově je to srovnatelné na úrovni české první ligy. Proti druholigovému rozpočtu je to asi třikrát víc, ale s tím v našich plánech kalkulujeme. Jinak bychom neusilovali o postup do první ligy," vysvětlil vsetínský šéf.

O tom, kudy se slavný valašský klub vydá, musí být jasno během května. „Nikdo na nás netlačí, je to čistě na naší vůli. Během května ale musí být jasno. Zatím se připravujeme na 2. ligu a uvidíme, jakým směrem se to vyvine," podotkl Tobola.

Vsetín avizoval v nedávných dnech první velkou posilu, zlínského Filipa Čecha. Jak by se ale musel kádr proměnit, aby klub mohl případně konkurovat slovenským extraligovým celkům? „Přiznám se, že to jsme zatím neřešili. Kádr ale doplnit potřebujeme, i kdybychom dál hráli druhou ligu," uzavřel Tobola.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice