Hlavní obsah

Stavanger - Plzeň 0:3Plzeň při premiéře v Lize mistrů uspěla

Stavanger
Aktualizováno

Hokejisté Plzně si vychutnali vítězný premiérový start v Lize mistrů, v duelu skupiny J vyhráli na ledě norského Stavangeru 3:0. Tři body za dvě branky a jednu asistenci si připsal kanonýr Dominik Kubalík a brankář Matěj Machovský vychytal čisté konto. Vítkovice ve skupině E podlehly na ledě Krefeldu 0:2.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Plzně.

Článek

Stavanger, který už pětkrát za sebou vyhrál norskou ligu, dokázal loni v Lize mistrů doma porazit Třinec (4:1) a s Plzní držel nerozhodný stav až téměř do poloviny utkání. V 29. minutě při vyloučení kanadského obránce Humphriese, bývalého hráče Lva Praha v KHL, otevřel Kubalík skóre střelou z pravého kruhu.

Za tři minuty opět Kubalík udeřil znovu, když brankáře Smithe překonal zblízka z pravé strany zápěstím. Dvě a půl minuty před koncem mohl nejlepší střelec minulého ročníku extraligy dovršit hattrick: po úniku proti Smithovi sice s blafákem do bekhendu neuspěl, ale Indrák z dorážky už ano. Další zápas v Lize mistrů čeká Plzeň příští sobotu na ledě Nitry.

"Byl to z naší strany dobrý zápas. Měli jsme trošku výhodu, že jsem viděl první zápas Stavangeru proti Nitře a mohli jsme se na zápas lépe připravit. Věděli jsme, že je tady menší hřiště a domácí se nás budou snažit dostat pod tlak. Snažili jsme se proto o rychlou rozehrávku," řekl trenér Plzně Michal Straka oficiálním stránkám soutěže. "Chtěli jsme ale hlavně hrát svou hru a věděli jsme, že zápas mohou rozhodnout přesilovky, což se také potvrdilo."

Ostravané vstoupili do nového ročníku Ligy mistrů v úterý doma a podlehli finalistovi minulého ročníku Kärpätu Oulu 2:4. V Krefeldu i díky brankáři Bartošákovi zůstal bezbrankový stav až do 54. minuty. V té překonal po Piettově přihrávce vítkovického gólmana bruslí Müller a sudí po poradě s videorozhodčím gól uznali.

Vítkovice za celý zápas recept na dánského brankáře Galbraitha nenašly a naopak 16 sekund před koncem potvrdil výhru Krefeldu z dorážky švédský útočník Umicevic. Oživit naději na postup se svěřenci trenéra Jakuba Petra pokusí v pátek v Oulu.

"Včera jsme absolvovali dlouhou cestu, ale v první třetině jsme hráli hodně fyzický hokej a měli jsme šance. V druhé třetině to bylo jiné a soupeř nás dostal pod tlak. V závěrečném dějství to bylo hodně o tom, kdo dá gól. Nemyslím si, že by byl Krefeld lepší, ale dal góly a my ne," řekl po utkání Petr.

Hokejová Liga mistrů - skupina J:
Stavanger Oilers - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. D. Kubalík (Kracík), 32. D. Kubalík (Indrák), 58. Indrák (D. Kubalík). Rozhodčí: Sewell (Brit.), Solem - Dahl, Kilian (všichni Nor.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 2505.
Sestava Plzně: Machovský - Pulpán, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Kubka, Kvasnička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Johnson, Stach, Lev - Yellow Horn, Preisinger, T. Svoboda - Krliš, Koreis, Suchý. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Hokejová Liga mistrů - skupina E:
Krefeld Pinguine - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 54. Müller (Pietta), 58. Umicevic (Pietta). Rozhodčí: Linde (Švéd.), Brüggemann - Kowert, Schelewski (všichni Něm.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 2152.
Sestava Vítkovic: Bartošák - Výtisk, D. Krenželok, L. Kovář, Baranka, Sloboda, Klok, A. Sedlák - Olesz, Balán, Szturc - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Illéš, E. Němec - Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Skupina D:
Ingolstadt - Curych 1:4 (za domácí Tatíček 1+0, Pohl 0+1).
Skupina N:
KalPa Kuopio - Skelleftea 1:2.
Skupina F:
19:45 Fribourg-Gottéron - Mnichov.
Skupina M:
19:30 Košice - Linec.
Skupina P:
19:30 Salcburk - Sheffield Steelers.

Reklama

Související témata: