Hlavní obsah

Střelecké probuzení v pravý čas! Färjestad nehrál sumo hokej, těšilo Ševce

Liberec

V Karlstadu zažil nádherné časy, mistrovské tituly, i proto se na souboj s Färjestadem nesmírně těšil. Liberecký obránce Martin Ševc toužil svého bývalého zaměstnavatele v úvodním duelu vyřazovací části hokejové Ligy mistrů porazit. A přání se mu splnilo! Bílí Tygři po domácí výhře 4:1 zadělali na postup do osmifinále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu proti Färjestadu.

Článek

Byl to jeden z nejlepších zápasů Liberce v této sezóně?

Já si myslím, že hrajeme dobře, ale bylo to díky soupeři, že konečně chtěl hrát hokej. Letos jsme si ho zahráli maximálně s Třinem a Spartou, zbytek to byl sumo hokej. To se pak taky těžko hraje. Ale je to i tím začátkem sezóny. Všechny ty týmy mají relativně hodně sil. Jenom doufám, že s průběhem sezóny tenhle hokej trochu opadne.

Co rozhodlo o vašem vítězství nad Färjestadem?

Já si myslím, že jsme byli trpěliví. Hráli jsme dobře odzadu, nakrátko a z toho plynuly naše šance. Lehce jsme se dostávali do přečíslení.

Co jste od soupeře čekali?

Víme, že to je kvalitní soupeř, dobře organizovanej, jeho hráči dobře bruslí. Všichni hokejisté jsou výborně připravení takticky i fyzicky, byl to výbornej zápas.

Ve Färjestadu jste v minulosti působil. Jak specifický zápas to pro vás byl?

Strávil jsem tam pár krásných let. Sice těch kluků, s kterými jsem hrál, tam už moc není, protože nějaký čas už uplynul, ale pořád tam nějací jsou. Byl to speciální zápas, narodil se mi tam první syn, vždycky ta vzpomínka naskočí a jsem rád, že jsme je porazili.

Je výhra nad Färjestadem pro Liberec hodně cenná?  

Každé vítězství je cenné, kort v naší situaci, když jsme se výsledkově trochu trápili. Konečně jsme vyhráli vyšším rozdílem. Samozřejmě jde o prestiž, je to Liga mistrů a nechceme udělat ostudu českýmu hokeji, ale hlavně Liberci. O český hokej mi teď tolik nejde, ale v Liberci jsme se snažili minulý rok něco nastartovat a chceme v tom pokračovat.

Před odvetou v Karlstadu vás ještě čekají zápasy v domácí extralize. V ní jste třikrát v řadě prohráli. Jak byste poslední zápasy zhodnotil?

Herně to nebylo špatný. Hradec měl trochu navrch, v těch předchozích dvou zápasech si ale nemyslím, že by nás soupeři přehrávali. Letos nás ale zatím provází mizerná produktivita, s tím se trápíme, snažíme se s tím bojovat, ale když budeme makat, tak se nám to vrátí. Třeba s Färjestadem u prvního gólu, z bloku se nám odrazil puk do brejku. Byl to snadnej první gól...

Šance se vám v extraligových zápasech v poslední době nedařilo proměňovat. Jak z toho ven?

Každej den jít do práce, střílet a střílet a být důrazný v předbrankovém prostoru.

Postoupí do osmifinále hokejové Ligy mistrů Liberec, nebo Färjestad?
Liberec
92,3 %
Färjestad
7,7 %
Celkem hlasovalo 690 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko