Hlavní obsah

Tvrdý verdikt ve Švédsku. Hokejista byl odsouzen za faul

Švédský hokejista Jakob Lilja byl odsouzen za dva roky starý faul v ligovém zápase. Soud v Malmö uznal třiadvacetiletého útočníka Linköpingu vinným z napadení a udělil mu nespecifikovaný podmíněný trest vězení a pokutu 26 000 švédských korun (73 000 Kč). Bývalý mládežnický reprezentant s verdiktem nesouhlasí a odvolá se.

Foto: Sport.cz

Švédský hokejista Jakob Lilja

Článek

Lilja fauloval předloni v březnu v druhé švédské lize ještě v dresu Rögle obránce Malmö Jense Olssona, kterého udeřil zezadu hokejkou do krku. Od disciplinární komise pak obdržel zákaz startu v šesti zápasech. Tím pro něj však incident neskončil a v pátek stanul před soudem, který mu uložil další trest.

"U hokejistů se obecně počítá s tím, že souhlasí, že budou v rámci hokejových pravidel vystaveni fyzickým útokům. V tomto případě obviněný hráč zezadu a bez přítomnosti puku použil obě ruce k tomu, aby jinému hráči zasadil tvrdou ránu do nechráněného místa. Takový čin se vymyká všeobecnému souhlasu s fyzickými útoky, a proto je hráč vinen z napadení," uvedl soud v rozsudku.

Lilja, který si na podzim zahrál s Linköpingem v play off Ligy mistrů proti Liberci, nesouhlasí s tím, že by měli být hráči nejen v hokeji, ale i jiných sportech trestáni soudem za fauly. Hodlá usilovat o úplné zproštění viny.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice