Hlavní obsah

Kanadské hokejistky na MS překvapivě prohrály s Finskem 3:4

Plymouth

Hokejistky Kanady po úvodní porážce se Spojenými státy americkými podlehly na mistrovství světa v Plymouthu překvapivě Finsku 3:4 a zůstávají ve skupině A bez bodu. Desetinásobné světové šampiony a čtyřnásobné olympijské vítězky tak poprvé v historii prohrály na akci Mezinárodní hokejové federace s jiným týmem než s USA.

Foto: Jason Kryk, ČTK/AP

Kanadská hokejistka Rebecca Johnston (6) spolu s dalšími spoluhráčkami vstřebává prohru s Finskem.

Článek

Finky se dočkaly úspěchu proti Kanadě ve 21. vzájemném utkání. Rozhodla Ronja Savolainenová, která překonala brankářku Genevieve Lacasseovou v čase 58:19. "Když jsem dostala puk, věděla jsem, že musím střílet. Před jejich gólmankou bylo hodně hráček. Byla jsem šťastná, že to tam spadlo. Cítily jsme se před zápasem dobře. Věřily jsme, že můžeme vyhrát," řekla Savolainenové webu turnaje.

O přímém postupu do semifinále se rozhodne až v pondělí. Američanky vedou před duelem s Finskem o tři body před Ruskem i Finkami. Kanaďanky mají šanci se vyhnout čtvrtfinále jen v případě plného bodového zisku s Ruskami a pomoci od USA.

Ve skupině B se po výhře Švédska nad Švýcarskem propadly české hokejistky na poslední místo. Zopakovat loňskou čtvrtfinálovou účast mohou jen v případě tříbodové výhry nad Švédkami a porážce Švýcarska s Německem. Z duelů se Švýcarskem a Německem totiž získaly jediný bod.

"Je to obrovské zklamání. Určitě jsme měly větší ambice než hrát o sedmé a osmé místo. Může se to ještě nějak vyvinout, ale je to špatné. Prostě nedáváme góly, to je náš největší kámen úrazu," řekla pro server hokej.cz útočnice Aneta Lédlová.

"Se Švédskem chceme vyhrát, abychom ukázaly, že tady máme být a nejsme tady jen tak. Uvidíme, jak to půjde," uvedla Lédlová, jejíž gól nezabránil sobotní prohře s Německem 1:2. "Kdo to viděl, tak to ví. Hrály jsme celou dobu u nich. Trenéři nám říkali, že nám to tam padne, ať jsme v klidu. Ale bohužel," dodala Lédlová.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko