Hlavní obsah

Obránce Skrbek se stal posilou Znojma v EBEL

Znojmo

Posilou hokejistů Znojma v mezinárodní lize EBEL se stal Pavel Skrbek. Osmatřicetiletý obránce strávil poslední tři sezóny v extraligové Olomouci, ale v uplynulém ročníku sehrál kvůli zranění kolena jediné utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Skrbek z Olomouce oslavuje vítězný gól během utkání se Spartou.

Článek

Skrbek má na kontě i 12 utkání v NHL za Pittsburgh a Nashville. Kladenský odchovanec strávil celkem jedenáct sezón ve Švédsku, kde hrál za celky Lulea HF, Skelleftea AIK i za Frölundu. Působil i ve Finsku v dresu Jyväskylä.

Znojmo také získalo beky Rostislava Šnajnara z Komety Brno, Jana Pohla ze Slavie, Tomáše Hanouska z juniorského týmu švédského Södertälje a Josefa Zajíce z Kladna, který naposledy působil na hostování v Pardubicích.

"Obrana dozná podobně jako zbytek týmu omlazení, přichází ale velmi perspektivní a nadějní obránci s velkým potenciálem. Vyváženost mezi zkušenostmi a mládím zajistí z nových akvizic Pavel Skrbek a Jan Pohl, kteří už mají něco odehráno," řekl klubovému serveru sportovní manažer Znojma Rostislav Dočekal.

Novými akvizicemi Orlů jsou také slovenský gólman Tomáš Halász z Litvínova, který hostoval v Mladé Boleslavi, a Jan Pechek z SCS Fighting Saints ze zámořské FHL. Znojmo naopak opustil brankář Patrik Nechvátal, který přestoupil v EBEL do Innsbrucku.

Reklama