Hlavní obsah

Česko - Itálie 12:0Čeští hokejbalisté rozdrtili na MS v Pardubicích Itálii

Pardubice

Čeští hokejbalisté zvládli roli favoritů i ve druhém vystoupení na mistrovství světa v Pardubicích a vyhráli nad Itálií vysoko 12:0. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se zaskvěl útočník Tomáš Fejfar, hattrick zaznamenal také Radim Štěpáník. Další duel čeká tým trenéra Drahomíra Kadlece v sobotu od 16:30 proti Spojeným státům americkým.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost českých hokejbalistů! Na MS pálí ostošest a sami ještě nedostali ani jeden gól.

Článek

Po čtvrteční úvodní výhře nad Švýcarskem 6:0 si domácí výběr před 2835 diváky v Tipsport areně opět s chutí zastřílel. V úvodu sice mohl otevřít skóre Fiore, ale minul Šimarovu branku. První gól dal v páté minutě Benedikt, který napřáhl až od červené čáry a přes stínícího Štěpáníka překonal brankáře Campisana.

Fejfarův gól nohou vzápětí sice neplatil, ale ve 14. minutě zvýšil v přesilové hře Štěpáník a ve druhém dějství přidal český tým další čtyři branky. Štěpáník ještě v úniku neuspěl, ale Fejfar už ano. Pak se v početní výhodě prosadil Březina a vzápětí opět skóroval Štěpáník. Před druhou pauzou se zapsal podruhé v utkání mezi střelce i Březina.

Hned po 54 vteřinách třetí patnáctiminutovky se prosadil z dorážky Bacovský a za pouhých devět sekund zvýšil po úniku Soukup. 'Desítku' dovršil díky trefám v 33. a 36. minutě Fejfar, který si tak připsal hattrick. Výsledek ještě vylepšili opět Bacovský a 28 vteřin před koncem Štěpáník, který se zapsal mezi střelce v utkání potřetí a celkově na turnaji popáté.

Mistrovství světa v hokejbalu v Pardubicích
Muži, skupina A2
ČR - Itálie 12:0 (2:0, 4:0, 6:0).
Branky: 14., 30. a 45. Štěpáník, 21., 33. a 36. Fejfar, 25. a 30. Březina, 31. a 43. Bacovský, 5. Benedikt, 32. Soukup. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 2835.
Další zápas
Portugalsko - USA 1:3 (1:1, 0:0, 0:2).

Reklama

Související témata: