Hlavní obsah

Liberec ohromil Evropu. Bez hlavního kouče srazil dvojnásobného vítěze Ligy mistrů

Göteborg/Praha

Tohle moc fanoušků nečekalo. Hokejisté Liberce se v Tipsport extralize trápí, jsou mimo postupové příčky do předkola play off, ale na evropské scéně v úterý zazářili, postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, když vyřadili Frölundu, švédského obra, který dvakrát vyhrál tuto soutěž. Na severu Evropy šlo o velké představení.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Dokázali to. Hokejisté Liberce si zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů, v osmifinále zvládli odvetu a přešli přes Frölundu.

Článek

Tygři po domácí porážce 2:3 minulý týden zvítězili v úterý v Göteborgu v infarktové bitvě celkem 6:4 v prodloužení. O postupu rozhodl v čase 61:01 během přesilové hry útočník Michal Bulíř.

„Musím samozřejmě uznat kvalitu soupeře, která je neskutečná, ale bojovností a konečně také proměňováním šancí jsme se dostali zpět do hry a v prodloužení jsme využili přesilovku. Pro celou organizaci je to obrovský úspěch," řekl pro klubový web nadšený kapitán Martin Ševc, který sám jeden gól vstřelil a na tři přihrál.

Porážka pod Ještědem o gól a cesta na sever Evropy, Tygři neměli tuhle partii ideálně rozehranou. Navíc byli bez svého hlavního kouče Filipa Pešána, který si plnil povinnosti u reprezentační dvacítky. Tým vedl asistent Karel Mlejnek.

Týmový výkon, hokej není tenis

Začátek zápasu Liberci nevyšel, do vedení šli domácí, ti taky po dvou třetinách vedli 2:1, jenže ve třetí šlo o hru nervů. Góly padaly góly na obou stranách.

Čtyři dal Liberec, dva soupeř. Bakoš zvýšil na 5:4 v poslední minutě, zbývalo 50 sekund do konce třetí části. Utkání šlo do prodloužení. Ve druhé minutě zmrazil Švédy Bulíř, poslední dvojnásobný vítěz Ligy mistrů padl.

„Rozhodlo to, že jsme přežili první třetinu. Teprve jsme se rozkoukávali a byli pod tlakem, ale přesto skončila remízou. Tak to v hokeji je. V této sezóně se nám už několikrát stalo, že jsme soupeře přehráli, ale místo toho jsme inkasovali. Teď to bylo naopak," hledal příčiny úspěchu obránce Ševc, který si ze svých čtyř bodů nedělal velkou hlavu. „Hraju přesilovky, které jsme hned třikrát využili, takže bych je (body) sbírat měl. Je to zásluhou celé naší pětky. Jde o týmový výkon, nehrajeme přeci tenis," dodal.

Liberec si poprvé zahraje čtvrtfinále Ligy mistrů. Tentokrát bude jeho soupeřem švýcarský Curych.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice