Hlavní obsah

Boj o finále Ligy mistrů je tu. Dojde na českou vládu?

Praha

Boj o finále hokejové Ligy mistrů je za dveřmi. Za pár hodin budou rozehrána dvě semifinále. A v každém je český zástupce. Třinec bude hrát úvodní duel ve Finsku, hraje s Jyväskylä a Liberec pod Ještědem rozehraje souboj s Växjö, vedoucím týmem švédské Elitserien. Oba zápasy můžete sledovat v úterý od 17:30 podrobných on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Facebook: HC Oceláři Třinec

Radost hokejistů Třince v Lize mistrů. Budou se radovat i po semifinále?

Článek

České finále Ligy mistrů? I to je možné. Ale také se nemusí do boje o krále soutěže dostat žádný tuzemský zástupce a může jít o boj týmů ze severu Evropy. První zápasy naznačí sílu poslední čtveřice, která zůstala ve hře.

„Jsem hrozně rád, jak k tomu kluci přistoupili a odvedli parádní práci," zářil spokojeností trenér Václav Varaďa po postupu do semifinále přes Brynäs.

Teď čeká Oceláře další tým ze severu starého kontinentu. „Já jsem cestovatel, jsem rád, že se pojedeme někam podívat. Ono každé město má něco svého, pokaždé, když jsme někam jeli, jsem si na Wikipedii o tom městě něco přečetl. Času moc není, ale třeba po večeři se vždycky jdeme někam podívat," přiblížil svůj relax brankář Šimon Hrubec pro klubové stránky.

Přednější jsou ale výsledky na ledě. „Je to obrovská prestiž, už to jednou zaznělo, že každým zápasem a postupem se píšou nové dějiny klubu," dodal Hrubec.

První zápasy semifinále Ligy mistrů
Úterý
17:30 Liberec - Växjö
18:00 Jyväskylä - Třinec
Odvety: 16. ledna
Växjö - Liberec
Třinec - Jyväskylä

V extralize má Liberec výkyvy, momentálně je jedno místo za předkolem play off, Tygrům patří jedenáctá pozice v tabulce nejvyšší soutěže. V Evropě se jim ale daří.

„Zajistili jsme si historický postup do semifinále. Čeká nás Växjö, s nimiž už jsme dvakrát hráli a víme tedy, o jak kvalitní tým půjde. Ale chceme postoupit do finále," řekl po postupu mezi poslední čtyřku kouč Karel Mlejnek, jenž je asistentem Filipa Pešána, který se po návratu z MS dvacítek nepostaví na libereckou střídačku.

„Karlu Mlejnkovi pomůžu ráno připravit tým, na střídačce ale nebudu. Skočit po měsíci, kdy jste pryč od mužstva, zpátky do koučinku nejde. Nastoupím až v pátek proti Vítkovicím. Snad ten přechod bude snazší, od pondělního rána už myslím jen na Bílé Tygry a extraligu," vysvětlil Pešán své rozhodnutí v pondělí, z amerického Buffala se vrátil v neděli.

Kdo postoupí do finále Ligy mistrů?
Liberec
23,1 %
Växjö
10,9 %
Třinec
62,3 %
Jyväskylä
3,7 %
Celkem hlasovalo 3220 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko