Hlavní obsah

České finále v Lize mistrů se vzdaluje! Liberec remizoval, Třinec veze manko

Praha
Aktualizováno

Čeští zástupci nevstoupili do semifinále hokejové Ligy mistrů nejlépe. Liberec doma jen remizoval s Växjö 1:1 a finále si tak z této dvojice zahraje vítěz odvety ve Švédsku. Třinec po skvělém začátku v Jyväskylä nakonec málem schytal debakl, ale porážka 2:4 ještě dává Ocelářům před odvetou ve Werk Aréně určitou naději. Odvetná utkání se uskuteční příští týden.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Ladislav Šmíd (vpravo) a útočník Andrew Calof z Växjö v semifinále Ligy mistrů

Článek
Fotogalerie

Liberečtí Bílí Tygři si sice nevybojovali do odvety žádnou výhodu, ale po dvou porážkách od Växjö ve skupině dokázali s aktuálním lídrem švédské nejvyšší soutěže alespoň částečně uspět.

Severočeši, které vedl po návratu Filipa Pešána z MS dvacítek, stále ještě Karel Mlejnek, prohrávali po hrozivé hrubce brankáře Januse z úvodu druhé třetiny, kterou potrestal Liam Reddox. Za domácí srovnal ve třetí třetině Lukáš Jašek. Domácím se pak nabídla přesilovka pět na tři, kterou ale nevyužili.

Oceláři krutě pykali za vyloučení

Třinec začal na ledě čtvrtého celku finské ligy skvěle, měl převahu a po zásluze ho dostal v přesilovce do vedení Martin Adamský. Domácí ale obraz hry záhy otočili, což využil ve druhé části k vyrovnání Estonec Robert Rooba.

Pak přišla klíčová fáze celého duelu, když k Davidu Musilovi přibyl na trestné lavici na čtyři minuty za vražení na hrazení Bohumil Jank. Finové v početní převaze trestali naplno. Mikko Mäenpää se trefil dvakrát a třígólový náskok zajistil domácím Janne Kolehmainen.

Oceláři se z krutého šoku postupně oklepali, zvýšili aktivitu a ve třetí části je vrátil do hry Tomáš Marcinko. Hosté se snažili o tlak, v závěru měli ještě k dispozici přesilovku, ale více už ze své ztráty neukrojili.

Semifinále hokejové Ligy mistrů, 1. zápasy:
Liberec - Växjö 1:1
Branky: 47. Jašek - 21. Reddox
Jyväskylä - Třinec 4:2
Branky: 27. Rooba, 33. Mäenpää, 35. Mäenpää, 35. Kolehmainen - 12. Adamský, 43. Marcinko

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články