Hlavní obsah

Jágr mu zabral místo v Kladně, dvojnásobný mistr světa tak zamířil do druhé ligy

Praha/Vrchlabí

Velkou posilu pro play off zlákalo druholigové Vrchlabí. Dvojnásobný mistr světa Jan Hlaváč bude v klubu hostovat do konce sezóny. Ve hře byl i jeho přesun do Kladna, ten ale zhatil předčasný konec Jaromíra Jágra v Calgary. Jednačtyřicetiletého Hlaváče bude v týmu z města na úpatí Krkonoš trénovat jeho starší bratr Petr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Hlaváč ještě v dresu Sparty.

Článek

Jan Hlaváč v posledních sezónách už v žádném klubu pravidelně nenastupoval, vždy hrál jen několik utkání, zpravidla ke konci základní části nebo v play off. Už v minulém roce ale médiím řekl, že končit nehodlá a že si jeho tělo navyklo na hokej o menší zápasové porci.

„O tom, že by za nás naskočil, jsme s Petrem Hlaváčem uvažovali už v loňské sezóně. Nakonec ale o jeho služby projevila zájem Sparta Praha. Letos Honza uvažoval o Kladnu, jelikož je jejich hráčem. Tato varianta ale padla s příchodem legendárního Jaromíra Jágra," řekl k Hlaváčovi sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec na klubovém webu.

Hlaváč se v klubu potká se svým starším bratrem Petrem, jenž v HC Stadion působí jako hlavní trenér. „Myslím, že on sám nikdy netušil, že ho bude někdy trénovat brácha Petr. Osobně jsem zvědavý, jak to bude fungovat," řekl Jakubec.

K Vrchlabí se bývalý hráč NHL připojí 13. února.

Loni ještě Hlaváč vypomáhal Spartě

Jednačtyřicetiletý Hlaváč v minulé sezóně zapsal celkem pět startů. Za extraligovou Spartu odehrál dva zápasy v základní části a dva v play off, ale nebodoval. V prvoligových Benátkách nad Jizerou nastřádal v jednom střetnutí tři body.

Ve druhé lize finišuje základní část a Vrchlabí patří v tabulce skupiny západ třetí příčka, na čelo ztrácí mužstvo z Podkrkonoší tři body.

Mezi největší úspěchy vyhlášeného střelce Jana Hlaváče se řadí dva tituly mistra světa, dále stříbro a bronz. Na extraligový vrchol dosáhl s pražskou Spartou. V NHL Hlaváč odehrál 436 utkání.

Reklama

Související témata: