Hlavní obsah

Rusko - Česko 3:0Další lekce pro české mladíky. Hadamczikův soubor nezvládl ani duel s Rusy, na turnaji stále nedal gól

Praha

Takhle si své úvodní dva zápasy čeští mladíci na Hlinka Gretzky Cupu rozhodně nepředstavovali. Svěřenci Aloise Hadamczika po úvodní lekci od USA (0:6) nezvládli ani další duel. Ruskému týmu podlehli 0:3 a na turnaji jsou stále bez bodu i jediného vstřeleného gólu. Už před závěrečným zápasem s Finskem tak má česká osmnáctka smutnou jistotu, že do semifinálových bojů nepostoupí.

Foto: Sport.cz

Česká osmnáctka podlehla i ve svém druhém duelu na Hlinka Gretzky Cupu

Článek

Koncovka, koncovka a ještě jednou koncovka. Čeští hokejisté se na prestižním turnaji hráčů do osmnácti let střelecky trápí a vůbec tomu nepomohly ani změny v sestavě, který kouč Hadamczik po úvodním nepovedeném duelu provedl.

Český tým přitom do zápasu nevstoupil vůbec špatně, ruskou branku zasypal 14 střelami, soupeř vypálil jen osmkrát. Ovšem hned dvě střely sborné skončily za Malíkovými zády.

První ránu do sebevědomí českých hokejistů zasadil v 11. minutě Jevgenij Činachov a aby měl národní tým v šatně nad čím přemýšlet, přidal druhou brankou 81 sekund před koncem první části hry Jaroslav Lichačjov.

Nervózní mladíky nenakopla ani druhá třetina, definitivní úder naopak přidal v 52. minutě utkání Podkolzin.

"Hráli jsme o žití nebo nežití v turnaji, potřebovali jsme bodovat a vyhrát a to se nám nepovedlo. Sice soupeře přestřílíme, ale nedáme gól. A bez gólů se těžko vyhrává. Chybělo nám trochu síly. Kluci toho mají plné zuby a je vidět, že zakončení nemá správný důraz, jako mělo v přípravném zápase s Kanadou," říkal po zápase asistent trenéra Radek Bělohlav.

Ze čtyřčlenné skupiny postupují dva nejlepší, český tým tak má smutnou jistotu, že o postup už v posledním zápase s Finskem hrát nebude. Ani úřadujícím světovým šampiónům se však zatím vůbec nedaří.

Po úvodním výplachu s Ruskem (2:7) schytali finští mladíci příděl i od Spojených států, kterým podlehli 2:6.

POŘADÍTÝMZVVPPPPSKÓREBODY
1.USA2200012:26
2.Rusko2200010:26
3.Finsko200024:130
4.Česko200020:90

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko