Hlavní obsah

Z nominace hokejistů vypadli Blaťák, Skrbek a Pletka

PRAHA

Už tři změny musel udělat v nominaci na přípravný zápas s Běloruskem a následný turnaj Channel One Cup trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Kvůli zranění kyčle vypadl z kádru bek švédské Mory Miroslav Blaťák, podle předpokladů se omluvil další krajánek ze Švédska Pavel Skrbek z celku Lulea a večer po sobotní extraligové dohrávce ve Znojmě se pak musel omluvit liberecký Václav Pletka.

Foto: Aleš Suchánek

Ilustrační foto

Článek

Hadamczik na jejich místo pozval Radka Philippa z ruské Ufy a podle slov tiskového mluvčího týmu Michala Berga také Jakuba Ficence z německého Ingolstadu a Miloslava Gureně z ruské Ufy. Pletku nahradí v současnosti slávistický útočník Leoš Čermák. Philipp i Gureň figurovali mezi třemi zveřejněnými náhradníky do obrany, Ficenec ne. Produktivní bek by však měl odehrát pouze úterní duel proti Bělorusku, k cestě do Moskvy totiž nemá potřebné vízum.

Čtyřiadvacetiletý Blaťák reprezentoval na obou předešlých akcích v této sezoně. "Nedohrál poslední utkání v lize, má zraněnou kyčel," řekl v sobotu Hadamczik. Ze hry vyřadilo člena stříbrného týmu z letošního mistrovství světa, který ale v Rize nenastoupil, zranění ze čtvrtečního duelu proti Malmö. S 33 starty v národním týmu patřil zlínský odchovanec k nejzkušenějším hráčům výběru pro zápasy v pražské Sazka Areně, Helsinkách a Moskvě.

Pletka si znovu zranil třísla

Devětadvacetiletý Philipp, který do Ufy v létě zamířil z Vítkovic, nastoupil za Českou republiku naposledy v dubnových přípravných zápasech proti Slovensku. Celkem má na kontě v dresu národního týmu 21 utkání.

Pletka si v sobotním utkání obnovil zranění třísla a do Moskvy neodcestuje. "Při jednom sprinterském souboji se mi opět ozvala bolest třísla. Z nohy jsem se nemohl pořádně odrazit," řekl Pletka, který odstoupil v druhé třetině extraligového zápasu. Se zraněním třísel měl problémy už v minulém týdnu. "Nyní bude mít v přestávce prostor na pořádné doléčení," poznamenal asistent trenéra libereckých hokejistů Václav Čermák.

Skrbka trápí oční infekce a nachlazení, díky kterému vynechal i poslední dva soutěžní zápasy na severu Evropy. Dnes podle Berga Hadamczikovi sdělil, že reprezentovat nemůže. Jeho pozici jediného nováčka na akci tak zaujme zástupce aktuálně druhého celku německé soutěže Ficenec.

Reklama

Související témata: