Hlavní obsah

Kalus ani Tlustý nemohou hrát za dvacítku

PRAHA

Dvě citelné ztráty postihly hokejisty do 20 let dva týdny před startem MS ve Švédsku. Ze sestavy mužstva, pro které začalo v neděli večer v Havlíčkově Brodě finální soustředění, vypadli v zámoří působící útočníci Petr Kalus a Jiří Tlustý.

Foto: www.hockeycanada.ca

Ilustrační foto

Článek

"Oba měli být výraznými oporami týmu, vždyť hráli už na minulém mistrovství dvacítek, jenže Kalus působící na farmě Bostonu má poraněné koleno a Tlustý, hrající za juniorský tým Toronta Sault St. Marie, si nestihne včas vyléčit zlomený kotník," informoval manažer dvacítky Petr Komers.

V širším výběru tak zůstalo 26 hráčů, přičemž obránce Kudělka i útočníci Řepík, Frolík, Hanzal a Rákos dorazí z amerického kontinentu do Brodu až v následujících dvou dnech. "Teprve v úterý budeme kompletní a do té doby se také rozhodne o tom, které náhradníky povoláme na ta dvě uvolněná místa v útoku," doplnil Komers s tím, že aktuálně figuruje na seznamu reprezentantů 15 krajánků.

Ve hře jsou Ton a Kloz

"Možná ještě někoho doplníme z Ameriky nebo jsou ve hře sparťan Karel Ton a ústecký Kloz." Z hráčů vybraných do dvacítky letos v domácí nejvyšší soutěži pravidelně nastupují pouze vítkovický Káňa, slávista Sobotka a Květoň ze Vsetína, v poslední době do nejvyšší soutěže nakouknul i útočník Laš v Plzni.

Ve čtvrtek 14. prosince sehraje reprezentace do 20 let přátelský duel s extraligovým celkem Českých Budějovicích, pak se přesune do Slaného a koncem týdne už letí do Švédska, kde se bude dál chystat na vrchol sezóny. "Zůstaneme asi 50 kilometrů od Stockholmu, ještě před Vánocemi si tam zahrajeme s USA i jedním místním klubem. Máme možnost, aby odletělo všechny hráče, kteří budou soustředění. Jde o tři brankáře, devět obránců a šestnáct útočníků, konečnou sestavu 22 hráčů oznámíme až těsně před turnajem," přiznal trenér Vladimír Bednář.

Reklama