Hlavní obsah

Dvacítka znovu neudržela koncentraci

PRAHA

Lehkovážný vstup do druhé třetiny stojí za čtvrtečním nezdarem hokejové dvacítky. Stejně jako při premiéře proti Rusům dali svěřenci trenéra Vladimíra Bednáře důležitý první gól i Finům, jenže na začátku druhé třetiny znovu neudrželi koncentraci a dopustili se osudných chyb.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští hokejisté do 20 let během přípravy na MS ve Švédsku.

Článek

"Rozehráli jsme to dobře a v kabině si po první třetině opakovali, že vedeme a hlavně nesmíme zase rychle inkasovat. Jenže na ledě bylo všechno jinak a během chvíle nám tam Finové nasypali tři góly," uvedl pro hokej.cz zklamaný Vladimír Sobotka, jenž se trefil i ve druhém zápase šampionátu.

"Soupeři stačilo pět střídání v druhé třetině, aby snadno třikrát skórovali," štvalo i Tomáše Káňu, že se utkání rozsypalo pod rukama. Finové se proti nedůsledně bránícímu českému celku prosazovali s překvapivou lehkostí. "Měli jsme hodně šancí, ale zazdili koncovku. Naopak Finům vyšlo všechno, na co sáhli a v závěru nás to bezmoc zlomila," hodnotil na webových stránkách hokejového svazu vysokou porážku 2:6 Káňa.

Hrdinou na straně vítězů byl s 30 úspěšnými zásahy gólman Rask, který byl nejlepší na svém postu už na minulém šampionátu. "Za porážku nemůže až tolik váhání v koncovce jako spíš nedůslednosti v obraně a prošvihnutý úvod druhé třetiny. Hráli jsme v tom okamžiku hodně špatně, soupeře sami dostali do pohody, a pak se jen zoufale snažili dotáhnout," litoval trenér Vladimír Bednář.

Reklama

Související témata: