Hlavní obsah

Na Švédské hry bez nováčků, chytat budou Trvaj a Hnilička

PRAHA

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik zveřejnil nominaci na poslední podnik série Euro Hockey Tour, Švédské hokejové hry. Do Švédska na turnaj s názvem LG Games není nominován žádný nováček bez zkušenosti v národním týmu. Jako brankáři pojedou liberecký Milan Hnilička a Jiří Trvaj ze Znojma.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Původně sice Hadamczik uvažoval o dvojici Hnilička, Čechmánek, ale vzhledem k čerstvému odchodu Čechmánka ze švédského Linköpingu, raději vsadil na znojemského Trvaje. Čechmánek, který je momentálně bez angažmá, je řazen mezi náhradníky.

Kouč národního týmu se musel vzdát i služeb zraněných útočníků Hlinky, Chabady, a Varadi, stejně jako obránce Skrbka. Všichni by jinak v nominaci určitě nechyběli. Trochu se očekávalo, zda se v nominaci neobjeví ostřílená dvojice z Kladna Pavel Patera, Martin Procházka.

Starší hráči mají ještě čas

"S oběma hráči jsem mluvil, v hokeji toho hodně dokázali. Kladno hraje momentálně v extralize o spodní příčky a bojuje o účast v play-off. Jejich přáním je proto hrát teď co nejvíce na Kladně, dokud mu budou moci pomoci," vysvětlil jejich absenci Hadamczik. Zároveň přiznal, že určitou roli hrál i jejich věk, takoví hráči už potřebují více času na regeneraci.

Není však vyloučeno, že by se nemohli objevit v kádru pro mistrovství světa. Stejně jako další "veteráni" Dopita, Šlégr, nebo Reichel. "Každý hráč má otevřenou nominaci bez ohledu na věk. Pokud se jim vydaří play-off a budou zdravotně v pořádku, budeme zvažovat, zda je do týmu vezmeme," tvrdí Hadamczik.

Inspekce v zámoří

Společně  s manažerem Zbyňkem Kusým se Hadamczik týden po konci základní části extraligy chystá na tradiční zámořskou inspekci, kde chce mluvit s adepty pro mistrovství světa v Rusku. Začít by měli 22. nebo 23. února v New Yorku při utkání s Columbusem. Vidět v akci by chtěli i české hráče z Chicaga, či Montrealu. Bude záležet na výběru hráčů z mužstev, která budou už mimo hru o play-off.

Nominace ČR na LG Hockey Games 2007:
Brankáři:
Milan Hnilička (Liberec), Jiří Trvaj (Znojmo)
Obránci:
Petr Čáslava (Pardubice), Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.), Radek Hamr (Kloten/Švýc.), Jan Platil  (CSKA Moskva/Rus.), Michal Barinka (Vítkovice), Josef Hrabal (Čerepovec/Rus.), Jakub Čutta (Liberec)
Útočníci:
Petr Hubáček, Zbyněk Irgl (oba Vítkovice), Ladislav Kohn (Espoo/Fin.), Jan Hrdina (HV 71/Švéd.), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.), Petr Sýkora (Pardubice), Josef Straka (Lukko Rauma/Fin.),  Pavel Rosa (Omsk/Rus.), Josef Marha (Davos/Švýc.), Jaroslav Bednář (Slavia Praha), Václav Skuhravý (Karlovy Vary), Jaroslav Balaštík (HV71/Švéd.), Ivan Huml (Mora/Švéd.), Tomáš Netík (Sparta Praha)

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko