Hlavní obsah

Asistenty u hokejové reprezentace zůstávají Paleček a Musil

PRAHA

Kouč české hokejové reprezentace Alois Hadamczik bude v nadcházející sezóně spolupracovat se stejnými asistenty jako na uplynulých dvou světových šampionátech Josefem Palečkem a Františkem Musilem. Paleček po odchodu z postu hlavního kouče extraligového Liberce bude profesionálním asistentem po celý ročník, Musil se k národnímu mužstvu připojí až před mistrovstvím světa v Kanadě.

Článek

Oproti minulému ročníku tak dochází k drobným změnám. V průběhu sezóny při turnajích Euro Hockey Tour byl v pozici asistenta sportovní ředitel Třince Pavel Marek, nyní už může v této roli působit Paleček. Ten se předtím mohl k mužstvu připojit až po skončení sezóny Bílých Tygrů, stejně jako Musil, který je skautem Edmontonu v NHL.

Svaz také chce v reakci na sedmé místo na šampionátu v Moskvě, společně s rokem 1994 v Itálii nejhorší umístění v historii, učinit kroky ke zlepšení práce a výsledků. Jedním z nich je zintenzivnění komunikace s hráči z NHL v letním období; jejím udržováním a skautingem hráčů během sezony byl pověřen asistent Musil. K setkání reprezentačních kandidátů dojde také při slavnostním vyhlášení ankety Zlatá hokejka, které je naplánované na sobotu 18. srpna do Karlových Varů.

První sraz národního týmu bude 29. srpna

První reprezentační sraz v ročníku je již podle dříve zveřejněného rozpisu naplánován na středu 29. srpna rovněž do Karlových Varů a vyvrcholí přípravnými zápasy s Německem v sobotu 1. září v Ústí nad Labem a o den později v Karlových Varech. Následovat bude turnaj Karjala v Helsinkách (8.-11. listopadu), potom přípravné utkání se Slovenskem v Praze (11. prosince), Channel One Cup v Praze a Moskvě (13.-16. prosince) a LG Hockey Games ve Finsku a Švédsku (7.-10. února).

Příprava na mistrovství světa v Kanadě začne 24. března a tvořící se tým se představí ve dvou přípravných duelech ve Švýcarsku (9. a 11. dubna). Turnaj Česká pojišťovna Cup v Liberci byl kvůli zvýšení atraktivity přesunut z přelomu srpna a září na období před šampionátem (17. až 20. dubna). Na vrchol sezóny odletí národní tým 25. dubna, MS se hraje v Quebeku a Halifaxu od 2. do 18. května.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko