Hlavní obsah

Neúspěch v Moskvě se hodil na mě a Petra Sýkoru, říká Bednář

Po skončení minulé sezóny musel podstoupit operace ramena a kolena, kvůli čemuž nestihl start letní přípravy na nový ročník a trénovat tak musel individuálně. Ještě předtím však Jaroslav Bednář reprezentoval Českou republiku na MS v Moskvě. Mužstvo vedené Aloisem Hadamczikem zklamalo - vypadlo již ve čtvrtfinále. "Neúspěch se hodil na mě a na Petra Sýkoru," štve Bednáře.

Článek

Po minulé sezóně jste byl na operacích ramena a kolena, už jste stoprocentně zapojený do přípravy na další ročník?

Já teď mám problémy zase s druhým kolenem, ale snad je to jen záležitost dvou tří dnů. Jinak si nestěžuju. Rameno trochu cítím, jen když cvičím. Doktoři to udělali perfektně.

Už jste byl někdy takhle dlouho mimo hru? Vlastně dva měsíce bez jakékoli zátěže.

Nikdy jsem neměl problémy. Nic vážnějšího, žádná zlomenina. Nakonec se to všechno nahrnulo na jeden termín, alespoň štěstí, že to přišlo po konci sezóny. Nějak to manko v tréninku už doženu.

Kouč Růžička prohlásil, že Slavia už nestaví na velkých jménech, ale vy jste hvězdou v předchozích sezónách byl. Jak jste ten jeho výrok pochopil?

V minulých letech hráli za Slavii hokejisté, co už v kariéře něco dokázali, ale nakonec se úspěch nedostavil. Růža zkrátka chce, abychom fungovali jako tým, aby se víc dostali do hry i mladí kluci, na tom nevidím nic špatného.

Na vás znovu připadne úloha sbírat góly a asistence. Nemáte trochu obavy, že vám rozjezd sezóny mohou zkomplikovat právě vaše zdravotní problémy?

Vláďa mě kvůli gólům do Slavie bral, to je moje práce. Do startu sezóny mám ještě dost času.

Mrzí vás ještě neúspěch na mistrovství světa v Moskvě? Moc jste se do hry nedostal a pak se na vás snesla velká kritika.

Já se do hry nedostal vůbec! Snažím se na to zapomenout. Kritikou jsem si prošel, když se o mně psalo, že jsem zklamal a neměl tam prý vůbec jezdit. Teď už to házím za hlavu a je mi to jedno. Neberu si to jako zamlada.

Byl jste už o rok dříve u stříbra z Rigy. Cítil jste v Moskvě, že něco v týmu drhne?

To vůbec, pro mě v těch šampionátech nebyl rozdíl, až na ten výsledek. Na tom ale nese svůj podíl každý z týmu. Jiná věc je, že se to pak hodilo na mě a na Petra Sýkoru.

Vy jste už z Ruska odlétal s tím, že budete hodně kritizován?

Přesně tak. Čekal jsem, že se pan Holík a další pánové, co jsou školení v kritizování hráčů z extraligy, do mě pustí. Ale já už si z toho nic nedělám. Je to za mnou.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2">BEDNÁŘ VE SLAVII </td></tr><tr class="highlight"><td colspan="2">2005/06 </td></tr><tr><td>zákl. část</td><td>44 (21+23) </td></tr><tr><td>play-off</td><td>11 (3+8) </td></tr><tr class="highlight"><td colspan="2">2006/07 </td></tr><tr><td>zákl. část</td><td>45 (22+23) </td></tr><tr><td>play-off</td><td>5 (1+4) </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články