Hlavní obsah

Obrovská smůla! Měl debutovat v hokejové reprezentaci, z premiéry ale sešlo

Praha

Ve výběru reprezentačního trenéra Miloše Říhy staršího pro Channel One Cup byl jediným nováčkem a těšil se, že v tomto týdnu zažije premiéru v národním týmu. Na debut ale nakonec nedojde. Šestadvacetiletý hokejový útočník Karlových Varů Jakub Flek se v nedělním extraligovém zápase s Libercem (Energie ho vyhrála 3:2 po nájezdech) zranil a z turnaje konaného tento týden v Praze a Moskvě se omluvil. Západočeský klub to oznámil na svých stránkách.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejový útočník Jakub Flek z Karlových Varů se v tomto týdnu reprezentačního debutu nedočká.

Článek

Flek se po souboji s libereckým gólmanem Hrachovinou v prodloužení potýká s problémy s kolenem. Rodák z Mariánských Lázní je s osmi góly a třinácti asistencemi třetím nejproduktivnějším hráčem Karlových Varů v sezoně.

Pro Energii to však není jediná špatná zpráva. Vedle Fleka je nově na marodce i druhý nejproduktivnější hráč mužstva Slovák Dávid Gríger. I on má problémy s kolenem, které si poranil v souboji s libereckým útočníkem Jelínkem ve třetí třetině.

Léčba obou hráčů se odhaduje na dva až čtyři týdny.

Národní tým se bude na Channel One Cup, na němž loni obsadil poslední čtvrté místo, připravovat od pondělí v Plzni, kde ve čtvrtek 12. prosince nastoupí proti úřadujícím mistrům světa Finům. Pak už se přesune do Moskvy, hlavního dějiště podniku. V ruské metropoli vyzve Říhova družina v sobotu domácí sbornou a o den později Švédy.

Reklama