Hlavní obsah

Z nominace Švédska vypadl Davidsson, přibyli Axelsson a Wallin

STOCKHOLM

Útočník Johan Davidsson z jönköpingského HV 71 nakonec vypadl z nominace hokejistů Švédska na turnaj Karjala, který se hraje od čtvrtka do neděle. Kapitán úřadujícího mistra Elitserien má údajně potíže s kolenem. Kouč Bengt-Ake Gustafsson povolal nově dva forvardy - Dicka Axelssona z Djurgaardenu a Rickarda Wallina z Färjestadu.

Článek

Vedení HV 71 původně kvůli nabitému programu při účasti v Lize mistrů nechtělo své hráče na reprezentační akci uvolnit, nakonec dostal klub od Gustafssona příslib, že jeho hráči nenastoupí ve všech třech duelech turnaje.

Davidssona ale nakonec vyřadily zdravotní potíže a z Jönköpingu v kádru zůstal už jen Martin Thörnberg. Měl by si během turnaje odpočinout stejně jako bek Johan Fransson s forvardem Fredrikem Emvallem z Linköpingu, protože klub vedený českým trenérem Slavomírem Lenerem také působí v Lize mistrů.

Švédové zahájí turnaj ve čtvrtek v Moskvě proti Rusku. Po přesunu do Helsinek je čeká v sobotu duel s Českou republikou a o den později severské derby s domácím Finskem.

Reklama