Hlavní obsah

Hráči prokázali psychickou sílu, ocenil asistent Musil

MOORHEAD

Výrazně lepší dojem zanechali čeští hokejisté po svém druhé utkání na mistrovství světa hráčů do 18 let oproti prvnímu duelu se Švédy. V důležitém souboji, jehož výsledek může hrát velkou roli v boji o postup do čtvrtfinále, porazili v pátek Švýcary přesvědčivě 6:2.

Článek

"Byli jsme po debaklu se Švédy v takovém rozpoložení, že naši hráči si příliš nevěřili, čemuž se nemůžeme divit. Chtěl bych proto klukům poděkovat za to, že utkání zvládli," řekl asistent František Musil.

Kdyby tým se Švýcarskem prohrál, reálně by hrozilo opakování dva roky staré blamáže, kdy osmnáctka z elitní skupiny sestoupila. "V současné době je situace taková, že když přijedeme na takový turnaj, podobná střetnutí prostě potřebujeme vyhrávat. A to není nic jednoduchého. Hráči ukázali nejen fyzickou, ale i psychickou sílu. A o tom zápasy jak se Švýcarskem, tak i ten následující s Německem jsou," uvedl Musil.

Čechům pomohlo, že do zápasu dobře vstoupili a již v šesté minutě se ujali vedení. Poté si však začali opět pomáhat častými fauly a najednou se obraz hry změnil. Opakovala se tak situace ze zápasu proti Švédsku, kdy hráči odseděli na trestné lavici v součtu přes jednu třetinu. "Švýcary jsme pustili zpátky do zápasu fauly, kterých se do budoucna musíme vyvarovat," prohlásil asistent trenéra Marka Sýkory.

Problémem častá vyloučení

Hráči si uvědomují, že špatná disciplína je největší dosavadní slabinou týmu. "Měli bychom se na to zaměřit. Zvláště na mistrovství světa padá v přesilovkách hodně gólů. Dneska to bylo o trochu lepší, ale přesto na tom ještě musíme zapracovat," komentoval útočník Michal Hlinka vysoký počet 12 vyloučení na české straně.

Při dvouminutových trestech přišly velké chvíle gólmana Marka Mazance, který nahradil Filipa Novotného. Statečně čelil mnoha ranám, často z bezprostřední blízkosti. Hlavně díky němu se Švýcaři ve druhé třetině nedostali do vedení. "Jsem rád, že jsme dali důvěru v brance Mazancovi. Při oslabeních nás hodně podržel," chválil Musil.

"Teď se z toho hlavně nesmíme zbláznit," dodal s vyhlídkou na souboj s Němci, který se hraje z neděle na pondělí evropského času. "Půjdeme jasně za vítězstvím," uvedl Hlinka.

Reklama

Související témata: