Hlavní obsah

Rusové už mají vyhráno, ale souboj s Čechy bude prestižní

Třikrát museli v letošním ročníku Euro Hockey Tour čeští hokejisté odjíždět po zápasech s Ruskem se sklopenými hlavami. Zmírnit negativní bilanci se sbornou mohou v posledním vzájemném zápase před mistrovstvím světa na domácím ledě v Liberci. A nahrávat jim může i fakt, že Rusové už mají v kapse triumf v EHT a v zápase jim půjde především o přípravu na šampionát.

Foto: www.khl.ru

Jedna ze strkanic mezi Rusy a českými hokejisty

Článek

"Chtěli bychom je šmiknout. Bude vyprodáno, určitě bezvadná atmosféra. Chceme vyhrát - a je jedno, jestli jde o mistrovství světa, nebo o přípravný turnaj," cituje web hokej.cz útočníka Tomáše Rolinka. Hráč ruského Magnitogorsku bere zápasy se sbornou velmi prestižně stejně jako další krajánci z Kontinentální ligy.

Rusko sice ve čtvrtek prohrálo ve Finsku, ale celkový triumf v Euro Hockey Tour jim zajistila porážka švédských hokejistů s českým týmem. A pokud sborná vyhraje sobotní zápas a porazí v neděli i Švédsko, může si připsat i trofej z libereckého turnaje. Rozhodně tedy nic nepodcení.

Spousta hráčů pro MS ještě chybí

Po porážce 2:4 ve Finsku však trenéři sborné spokojeností zrovna nezářili. "Hlavním negativem bylo, že jsme soupeři najednou nestačili ve třetí třetině. Přitom tohle byla dosud naše doména," zlobil se hlavní kouč Vjačeslav Bykov. "Zápas nám položil několik otázek. Tam, kde jsme si byli o sestavě pro mistrovství světa celkem jistí, najednou vyvstaly pochyby," přiznal i jeho asistent Igor Zacharkin.

Někteří hráči se tak budou muset o nominaci do Švýcarska ještě porvat a předvést své schopnosti i proti českému nároďáku. Ostatně do Liberce přijel tým, který se může od toho na MS ještě značně lišit. Například chybí pět finalistů KHL z Kazaně a Jaroslavle. Z mistrovské Kazaně se zřejmě na MS podívají Morozov, Zaripov a Nikulin, z Jaroslavle mají šanci Višněvskij a Michnov.

I tak se ale českým fanouškům představí celkem devět mistrů světa z loňského šampionátu v Kanadě. A to ještě mají mužstvo pro MS ve Švýcarsku posílit Ilja Kovalčuk (Atlanta), Denis Grebeškov (Edmonton), Dmitrij Kalinin, Ilja Brzygalov (oba Phoenix), Anton Volčenkov (Ottawa), a Alexandr Frolov (Los Angeles).

Reklama

Související témata: