Hlavní obsah

Česká dvacítka má v širší nominaci na MS 41 hokejistů

PRAHA

Širší jednačtyřicetičlennou nominaci na mistrovství světa, které se hraje na přelomu roku v Buffalu a Niagara Falls, zveřejnil trenér českých hokejistů do dvaceti let Miroslav Přerost. V kádru je 14 hráčů ze zámořských juniorských soutěží, gólman Tomáš Král působí v norském Lillehammeru a zbývajících 26 hokejistů je z tuzemska. Je mezi nimi i sedmnáctiletý slávistický útočník Dmitrij Jaškin, který ale vinou zranění kolena zřejmě o turnaj přijde.

Článek

V týmu je šest brankářů, 14 obránců a 21 útočníků. V kádru jsou i gólman Petr Mrázek z celku OHL Ottawa 67´s a bek Adam Polášek z týmu QMJHL Prince Edward Island. Oba nemají souhlas k účasti v reprezentaci od vedení Vítkovic, protože loni odmítli v mateřském klubu prodloužit smlouvy.

Světový šampionát se hraje od 26. prosince do 5. ledna a český tým se utká v základní skupině B postupně s Norskem, Kanadou, Švédskem a Ruskem. Přerostovi svěřenci zamíří 15. prosince na soustředění do Detroitu a o čtyři dny později se přesunou do Rochesteru, kde sehrají 21. prosince přípravný duel s USA a o den později s Německem.

Širší nominace českých hokejistů do dvaceti let na MS v Buffalu a Niagara Falls (26. prosince 2010 - 5. ledna 2011):
Brankáři: Marek Mazanec (Plzeň), Filip Novotný (Sparta Praha), Šimon Hrubec (České Budějovice), Tomáš Král (Lillehammer/Nor.), Petr Mrázek (Ottawa/OHL), Tadeáš Galanský (Saginaw, OHL),
obránci: Petr Šenkeřík, Aleš Sova (oba Havlíčkův Brod), Dalibor Řezníček, Martin Matějíček (oba Zlín), Jakub Jeřábek (Plzeň), Martin Pláněk (Znojmo), Petr Kousalík (Litvínov), Bohumil Jank (České Budějovice), Oldřich Horák (Hradec Králové), Michal Zacpálek (Sparta Praha), Adam Polášek (Prince Edward Island/QMJHL), Adam Sedlák (Ottawa/OHL), David Musil (Vancouver/WHL), Marek Hrbas (Edmonton/WHL),
útočníci: Tomáš Rachůnek, Adam Havlík (oba Znojmo), Petr Holík, Jakub Šlahař (oba Zlín), Jakub Orsava, Rostislav Marosz (oba Třinec), Jakub Culek, Petr Straka (oba Rimouski/QMJHL), Dmitrij Jaškin (Slavia Praha), Michal Hlinka (Vítkovice), David Tůma (Sparta Praha), Michal Vachovec (Karlovy Vary), Radim Heřman (České Budějovice), Michal Poletín (Slavia Praha), Tomáš Vondráček (Třebíč), Robin Soudek (Edmonton/WHL), Roman Horák (Chilliwack/WHL), Andrej Nestrašil (Prince Edward Island/QMJHL), Ondřej Palát (Drummondville/QMJHL), Antonín Honejsek (Moose Jaw/WHL), Tomáš Filippi (Quebec/QMJHL).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.