Hlavní obsah

VIDEO: Slováci pokřtili halu pro MS i krví, Češi se mohou nechat z Prahy dovézt

PRAHA

Tady se bude bojovat o zlato. Tady bude 15. května lítat adrenalin několika tisíc fanoušků. V ten den svět pozná nové hokejové mistry světa. To se uděje v rekonstruované hale Ondreje Nepely v Bratislavě. Úpravy stále pokračují, ale na ledě se už trénuje. Jako první se sklouzli slovenští hráči, tedy domácí.

Foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

Podoba (prosinec 2010) haly v Bratislavě, kde se odehraje na jaře roku 2011 hokejové mistrovství světa.

Článek

„Hala je krásná, jsem příjemně překvapený. Šatny jsou super, takže na nás už je jen vyhrát turnaj,“ řekl pro portál cas.sk obránce Richard Linter. I proto zdobí domácí šatnu slogan: Jeden tým, jedna země, společný cíl.

Nevšedně pokřtil první trénink Jozef Stümpel. A to svojí krví. Odražený puk ho trefil přímo do tváře. „Nevadí, tohle se při hokeji stává,“ zůstal v klidu.

První góly a minuty sledovali i dělníci, kteří finišují na dodělávkách stadiónu. Od pátku se však zde již bojovalo o body. Hrál se zde Slovakia Cup, v němž zvítězili domácí reprezentanti.

V době tréninku nebyl led bílý, vyzařoval spíše šedivou barvu. „Hala je nádherná, ale plochu pod ledem nestihli správně namalovat. Je to tmavší, hůř se reaguje na puky,“ citoval server sme.sk brankáře Jána Lašáka.

Rekonstrukce bratislavského stadiónu měla stát 74 miliónů eur, ale jeho původní částka se vyšplhala zatím na cifru o 22 miliónů vyšší.

Z Prahy a Brna přímo před halu v Bratislavě 

Kdo se bude chtít z českých fanoušků podívat do této haly při mistrovství světa, má možnost. A nemusí vlastnit ani auto. Přímý spoj z Prahy a Brna vás zaveze až před halu. Z Prahy odjezd v deset dopoledne, návrat druhý den před čtvrtou ranní. Fandům společnost Student Agency nabízí pět spojů, tři na zápasy Česka s Lotyšskem, Dánskem a Finskem, další dva na semifinále a finále.

Za zpáteční jízdenku zaplatí zákazníci 600 korun z Brna a 900 z Prahy. Jízdenky jsou již v prodeji.

Reklama

Související témata:
Student Agency