Hlavní obsah

Čeští hokejisté skončí v Soči bez medaile! Krach odvrátí jen Sáblíková, tvrdí prognóza

Praha

Čeští hokejoví fanoušci s nadšením sledují skvělé výkony Jágra, Hertla, Hudlera či Plekance v zámořské NHL, které dávají naději také na úspěch v turnaji na blížících se olympijských hrách v Soči. Český optimismus nicméně nesdílí prestižní nizozemská společnost Infostrada Sports, která se zabývá sběrem a analýzou dat ve sportu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nizozemská prognóza medailový úspěch českých hokejistů v Soči vylučuje.

Článek

Společnost má poměrně detailně zpracovanou metodologii, jak z různých dat sestavit prognózu pro medailový zisk jednotlivých zemí na olympiádě. A podle ní zůstane Hadamzcikův výběr v Soči bez medaile.

Česká republika si však podle nizozemských analytiků odveze z Ruska dvě medaile a obě mají být zlaté. Postarat se o ně má rychlobruslařka Martina Sáblíková na tratích 3000 a 5000 metrů. S tímto medailovým ziskem skončí Česko v hodnocení národů na celkovém patnáctém místě. Jen pro srovnání, sousední Slováci mají zůstat v Soči bez medaile.

Možná trochu překvapivě se podle prognózy nevejdou mezi medailisty v mužském hokejovém turnaji ani obhájci zlata z Kanady. Cenné kovy si mají rozdělit Švédové, Rusové a Finové.

Medailové pořadí mají jasně ovládnout Norové s celkovým počtem rekordních 37 medailí s náskokem devíti medailí na USA. Domácím Rusům přisoudila prognóza až deváté místo se sedmnácti cennými kovy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články