Hlavní obsah

Trenér si asi říkal, co tady dělám. Do branky ale nemůže jít sněhulák, smál se Kovář

Praha

Příští týden má v Norsku odchytat úvodní přípravný duel hokejové reprezentace před MS. „Abych na to vůbec měl… Tam si nemůže do branky stoupnout sněhulák,“ netají Jakub Kovář, že po osmnáctidenní pauze ještě hledá správný rytmus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář během tréninku na kempu hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích.

Článek
Fotogalerie

Co s vámi udělal úterní trénink národního týmu?

Přinesl mi jen spoustu potu a zmražený dech. Když to trenér viděl, tak si možná říkal, co ten tady dělá. Dostal jsem fakt zabrat a těšil se už z ledu do šatny. Ze zjištění, že další dny jdeme dvoufázově, se mi ježí chlupy...

Tolik se na vás podepsalo extrémní vytížení v Jekatěrinburgu?

Ještě tři dny po posledním zápase mě bolely nohy, že jsem sotva chodil. Novináři mi spočítali, že snad žádný jiný gólman toho neodchytal tolik. Byl jsem si pak odpočinout v Tatrách i na výletě v Londýně, teď se ale rozjíždím v reprezentaci vlastně od nuly.

Zůstaly vám z klubové sezóny pozitivní dojmy?

Byla asi nejlepší, jakou jsem kdy měl. Po prvních dvou měsících jsme přitom byli úplně nejhorší v KHL a už se v klubu mluvilo o tom, jak dohrát ročník bez ostudy. Nakonec jsme se ale vydrápali do play off, a jak šel tým nahoru, tak si i já hodně vylepšil statistiky.

Už řešíte budoucnost?

Udělal jsem všechno pro to, abych nějakou práci v KHL ještě dostal. V Evropě není lepší liga, snad budu mít z čeho vybírat. Jekatěrinburg má ale na uplatnění opce celý duben, do té doby mi nikdo jiný nesmí předložit žádnou nabídku. Rád bych měl brzy jasno, možná ale budu na potvrzení příštího angažmá čekat dlouho.

Chtěl byste za lepším?

Přemýšlím o tom hodně. V létě mi bude sedmadvacet a taky bych rád chytal za nějaký klub s ambicí na titul. Zase ale než být někde, kde by se mi třeba nelíbilo, tak možná stojí za to slevit z nároků a zůstat tam, kde jsem byl poslední dva roky šťastný a vlastně i spokojený.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články