Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku bude trénovat Petr, osmnáctku Reichel

Novým trenérem české hokejové reprezentace do 20 let se stal Jakub Petr. Nahradil Miroslava Přerosta, jenž u týmu skončil v lednu po mistrovství světa v Kanadě. Jednačtyřicetiletý Petr, který je zároveň asistentem v extraligových Vítkovicích, působil dosud jako hlavní kouč výběru do 18 let. U něj ho nahradí dosavadní trenér sedmnáctky Robert Reichel. Potvrdil to na svém dnešním jednání výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Reichel na exhibici v Jihlavě

Článek

Jednačtyřicetiletý Petr vedl osmnáctku jako hlavní trenér v posledních dvou sezónách a získal s ní loni na MS ve Finsku stříbrnou medaili. Dříve působil také u stejného týmu jako asistent a v sezoně 2012/13 vedl výběr do 19 let. Stejně jako dosud bude Petr spolupracovat s asistentem Petrem Svobodou, čtyřiatřicetiletým juniorským mistrem světa z roku 2000. Bude mít i nadále v realizačním týmu také trenéra brankářů Martina Lásku a manažera Milana Hniličku.

Třiačtyřicetiletý Reichel, olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa, působil v tomto ročníku u reprezentace do 17 let a předtím vedl dva roky šestnáctku. Zároveň je koučem juniorů Litvínova. I Reichel přešel o kategorii výš se stejným realizačním týmem v podobě asistenta Patrika Augusty, trenéra brankářů Radka Jirátka a manažera Jiřího Lály.

Výkonný výbor svazu schválil všechny realizační týmy reprezentací pro novou sezónu. U 'áčka' potvrdil jako hlavního kouče Vladimíra Růžičku, s kterým se svaz dohodl v polovině března na nové roční smlouvě. Asistenty zůstávají Ondřej Weissmann s Jaroslavem Špačkem, trenérem brankářů Martin Prusek, generálním manažerem Slavomír Lener a manažerem Martin Loukota.

U reprezentace do 19 let střídá Filipa Pešána jeho asistent David Bruk. Brukovu pozici převezme Robert Svoboda, trenérem brankářů bude nově Jaroslav Kameš a manažerem mužstva zůstává Otakar Černý. K sedmnáctce se od šestnáctky přesunul trenér Pavel Arnošt s asistenty Petrem Studničkou, který bude současně manažerem týmu, a Jiřím Šolcem i trenérem brankářů je David Kovářík.

Výběr do 16 let nově přebírá Petr Haken, jeho asistentem bude René Mucha, trenérem brankářů Václav Fürbacher a manažerem Martin Hosták. U ženské reprezentace zůstává Jiří Vozák s asistentem Petrem Tejralem a manažerem Davidem Moravcem. Juniorky do 18 let dále povede Jan Fidrmuc s asistentem Josefem Štoudkem.

Reklama