Hlavní obsah

Konec v reprezentaci si Jágr nerozmyslel. Nejde to, řekl směrem ke Světovému poháru

Sunrise/Praha

Šance na to, že by si rozmyslel svůj konec v reprezentaci ohlášený po loňském domácím mistrovství světa a startoval na zářijovém prestižním Světovém poháru, opět poněkud poklesly. Hokejový útočník Jaromír Jágr si i nadále stojí za tím, že dres národního týmu už neoblékne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v dresu české hokejové reprezentace na loňském domácím světovém šampionátu.

Článek

„Kluci, neblbněte. Já ani nevím, jestli budu ještě hrát. Růča (Martin Ručinský) moc dobře ví, že ne. Že to nejde," cituje ČTK Jágrovu reakci na dotaz českých novinářů po utkání Floridy s Pittsburghem, jestli je reálné, aby ho nově jmenovaný generální manažer české reprezentace Martin Ručinský přemluvil ke startu na Světovém poháru.

„Ne. V žádném případě. Není šance. Ani kdybych dal (v NHL) 80 gólů za sezónu," tvrdila rezolutně česká šedesát osmička už v říjnu zámořským žurnalistům, že na Světovém poháru ho fanoušci neuvidí.

Ručinský před necelými dvěma týdny prohlásil, že konec Jágra, s nímž vyhrál zlatou olympijskou medaili v Naganu i titul mistra světa v roce 2005 ve Vídni, v národním týmu nepovažuje za definitivní.

Ručinský chce s Jágrem pokecat u večeře

„S Jardou jsem celou dobu v kontaktu, velice dobře ho znám. Pochopitelně vím, že po mistrovství světa oznámil svůj konec v reprezentaci. Jenže ať je to, jak chce, věk je jenom číslo a on má reprezentaci pořád co dát. Pokud měl o něm někdo pochyby, tak vždycky, když přijel na národní tým, patřil k jeho nejlepším hráčům. Ne-li nebyl vůbec nejlepší. Plánuju si s ním zajít na večeři a pokecáme, jak se cítí," plánoval si Ručinský.

Hlavní trenér Josef Jandač zveřejní první nominaci pro Světový pohár 2. března a bude čítat 16 hráčů. Jisté je, že Jágrovo jméno v ní bude chybět. Současný asistent Vladimíra Vůjtka u české reprezentace chce Jágrovi nechat čas a prostor. „A chci, aby s ním lidé z realizačního týmu mluvili osobně."

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října 2016 v Air Canada Centre v kanadském Torontu. Český národní tým narazí v základní skupině, z níž do semifinále postoupí dva nejlepší celky, na domácí Kanadu (17. září), výběr Evropy (19. září) a Spojené státy americké (22. září).

Měl by Jaromír Jágr reprezentovat na letošním Světovém poháru?
Určitě ano, za každou cenu by ho měli trenéři přemluvit
12 %
Ano, ale v žádném případě by ho neměli trenéři přemlouvat
68,8 %
Spíše ne. Když ohlásil konec v reprezentaci, mělo by se to brát jako definitivní
15,3 %
Určitě ne. Na reprezentaci už nemá
3,9 %
Celkem hlasovalo 29431 čtenářů.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko