Hlavní obsah

Novým trenérem české hokejové osmnáctky se stal Varaďa

Praha

Bývalý útočník Václav Varaďa se stal novým trenérem české hokejové reprezentace do 18 let. Na postu hlavního kouče této kategorie nahradil Roberta Reichla. Devatenáctku převzal po Davidu Brukovi další bývalý reprezentační forvard Jiří Dopita, jenž se zároveň stal asistentem Jakuba Petra u výběru do 20 let. Petr byl ve funkci výkonným výborem podle předpokladů potvrzen.

Foto: Profimedia.cz

Václav Varaďa.

Článek

Realizační tým dvacítky zůstal nezměněn, jen jej rozšířil vedle Petra Svobody jako další asistent Dopita. U devatenáctky zůstane Bruk jeho asistentem. Na této pozici u dvacítky setrval Patrik Augusta a nově jej doplnil Petr Studnička, který bude i manažerem mužstva.

U sedmnáctky střídá hlavního kouče Pavla Arnošta Petr Haken, kterého u týmu do 16 let nahradil Jaroslav Nedvěd. Jeho asistenty budou Michal Broš s Pavlem Arnoštem. Hlavním koučem ženské reprezentace zůstává Jiří Vozák.

Doporučují změnit přestupní řád

Výkonný výbor také doporučil konferenci, která se uskuteční 18. června v Praze, schválení změny přestupních řádů. "Mezi nejzásadnější patří zrušení platby tabulkového odstupného při přestupech hráčů do devíti let, jeho úprava při přestupech hráčů v kategoriích od 10 do 19 let a rozšíření institutu hostování přes nesouhlas mateřského klubu, uplatňovaného v extralize, na všechny soutěže dospělých," uvedl v tiskové zprávě mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

"Menší oddíly budou chráněny tím, že přestupy nejmladších hráčů přes nesouhlas klubu budou možné pouze v určitém období a klub bude moci takto získat nejvýše tři hráče stejného ročníku. V dospělých kategoriích se za hostování hráčů z vyšších soutěží v mužstvech nižší než druholigové úrovně nebude platit vůbec, v dalších soutěžích s výjimkou extraligy se částky pohybují v rozmezí 2000 až 100.000 korun," doplnil.

Ve stanoveném termínu podalo přihlášku do Tipsport extraligy všech 14 mužstev, která si účast zajistila sportovní cestou. O pokračování Karlových Varů i Chomutova v nejvyšší není zatím jasno a oba kluby se zabývají možností převodu licence do jiných měst. Všech 14 oprávněných účastníků se přihlásilo i do první WSM ligy. Jako nový hrací model druhé ligy bylo schváleno rozdělení do třech skupin s deseti, respektive jedenácti účastníky.

Prodloužení tři proti třem

Na základě změn odsouhlasených na nedávném kongresu Mezinárodní hokejové federace se bude hrát pětiminutové prodloužení v základní části soutěží s třemi hráči v poli na každé straně. Desetiminutové prodloužení v play off se bude hrát se čtyřmi bruslaři v poli na každé straně.

U případných samostatných nájezdů v základní části pojedou jako doposud nejprve tři hráči, a pokud se nerozhodne, bude se pokračovat po jednom na každé straně. V play off se ale zvýší základní počet exekutorů na pět, poté se bude případně pokračovat po jednom hráči z každého mužstva.

Výkonný výbor ČSLH také schválil hospodářské výsledky za rok 2015. "Kumulovaný výsledek hospodaření ČSLH a dceřiné společnosti Pro-Hockey Cz dosáhl téměř 301 milionů korun před zdaněním, auditovaný hospodářský výsledek mistrovství světa, které pořádaly v květnu 2015 Praha s Ostravou, činil bezmála 451 milionů korun," dodal Zikmund.

Reklama