Hlavní obsah

Těžká ztráta! Hokejisté se na Světovém poháru musí obejít bez útočníka Krejčího

Praha

Česká hokejová reprezentace se na nadcházejícím Světovém poháru v Torontu bude muset obejít bez elitního centra Davida Krejčího. Lékaři bostonského klubu třicetiletému útočníkovi start zakázali s odůvodněním, že po jarní operaci kyčle není úplně v pořádku.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Krejčí se Světového poháru nezúčastní.

Článek

„Pro nás je to citelné oslabení, ztratili jsme klíčového hráče," řekl pro web idnes.cz generální manažer reprezentace Martin Ručinský. Už první prognóza po zákroku přitom zněla pro Krejčího pesimisticky, ale hráč i vedení národního týmu celé léto doufali, že rehabilitaci nějak urychlí a stihne se dát do kupy. „Rehabilitace probíhá podle plánu. Rozhodně není pozadu, spíš bych řekl, že má časový náskok," tvrdil Ručinský, když na začátku týdne zkusil Krejčí naplno trénovat.

„Snad to pro mě dobře dopadne," věřil tehdy i hráč, ale bylo mu jasné, že k účasti na SP bude potřebovat lékařský souhlas z Bostonu. Ještě před odletem hráče do Prahy na nedělní povinnou zdravotní prohlídku nominovaných hokejistů však dorazilo zamítavé stanovisko vedení Bruins, které chce mít svou oporu za každou cenu fit na startu nové sezóny NHL.

„Byli jsme v kontaktu a David se cítil dobře, jenže doktoři v klubu mu v pátek řekli, že nikam jet nesmí, protože k úplnému uzdravení potřebuje ještě několik týdnů," připustil Ručinský prohru v boji s časem. Jméno náhradníka za Krejčího má být oznámeno v průběhu víkendu.

Reklama