Hlavní obsah

Jandač začal u reprezentace porážkou. Herně jsme ale úplně špatní nebyli, tvrdí

Petrohrad

Přes petrohradskou porážku (3:4) českých hokejistů v přípravném zápase s domácím Ruskem si trenér národního týmu Josef Jandač cenil vzepětí v závěru a věřil, že mužstvo povede směrem ke Světovému poháru správnou herní cestou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příprava na Světový pohár: Rusko - ČeskoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jak jste prožíval premiéru v roli reprezentačního kouče?

Sám od sebe jsem očekával větší nervozitu, ale možná se projevila celá ta minulá sezóna v roli asistenta. Přece jen už mám na reprezentační střídačce něco za sebou, navíc jak jsme s asistenty celkem čtyři, tak to není celé na mě. Premiéra mi sice výsledkově nevyšla, ale herně jsme úplně špatní nebyli.

Co podle vás rozhodlo o ruském vítězství?

Řekl bych, že rozhodla druhá třetina, kdy jsme měli při horším pohybu pět vyloučených, dostávali se pod tlak a neuhráli to. Navíc nám i častá oslabení brala síly. I když jsme měli problémy v obranném pásmu, ke konci jsme se zvedli a z toho musíme vyjít a na to výkonem v sobotní odvetě navázat.

Myslíte, že se klíčoví reprezentanti trochu potřebovali dostat do tempa?

Přece jen bylo znát, že pro všechny jde o první zápas v sezóně. Ve třetí části už ale měla naše hra lepší parametry. Celý tým začal být odvážnější, udrželi jsme se víc na puku. Z mého pohledu byl v tomto směru naším nejlepším hráčem Hanzal, moc se mi líbil na vhazování. Palát u něj na křídle mu skvěle sekundoval a projevil se jako správný motor týmu.

Jak se vám líbil výkon Mrázka?

Chytal celou dobu jistě a spolehlivě, držel nás v zápase. Spokojenost bych vyslovil i s útočným důrazem v předbrankovém prostoru. Hodně však musíme zlepšit hru před vlastní brankou, abychom tam měli větší pořádek.

Vyděsilo vás hodně zranění Sobotky?

Má zranění v horní části těla, naštěstí rentgen vyloučil zlomeninu. Podívají se na něj v pátek doma ještě čeští doktoři, budeme potřebovat od nich detailní analýzu, ale teď všichni věříme, že by se mohl ještě vrátit do turnaje, i když v sobotu nastoupit nemůže.

Oplatí Češi hokejistům Ruska porážku a v sobotní odvetě v Praze zvítězí?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
Celkem hlasovalo 11774 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko