Hlavní obsah

Trenéry polilo horko. Plekanec kulhal, Pastrňák skončil za hrazením a Sobotka jel na vyšetření

Praha
Aktualizováno

Žádné ploužení po ledě. Česká hokejová reprezentace se nad ránem vrátila z Petrohradu, po obědě už byli hráči zpátky v dresech. V sobotu je čeká odveta s Ruskem v pražské O2 aréně od 16:30. V krátké přípravě na Světový pohár není čas na velké prostoje. Vše v tempu a dohrávané souboje, až trenérům v pátek občas zatrnulo. To když Tomáš Plekanec odkulhal na střídačku a David Pastrňák dokonce skončil za hrazením po dohrání souboje s Jakubem Nakládalem. K tomu tým čeká na zprávu o zdravotním stavu Vladimíra Sobotky, který ve čtvrtek nedohrál a v sobotu proti sborné nenastoupí.

Jak to vypadá s Vladimírem Sobotkou?Video: Sport.cz

 
Článek

„Měl jsem husí kůži, měli ji všichni a polilo nás horko. Nicméně je všechno v pořádku," přiznal po tréninku asistent trenéra Jiří Kalous, když se vyjádřil k Plekancovi, který s bolestí odkulhal na střídačku. Dostal pukem a také poznal sevření dvou hráčů. Navíc se musel poroučet k zemi, když se vyhýbal vysoké střele Romana Poláka, ten se mu hned omlouval.

„Musíme trénovat naplno, může se přihodit cokoli, doufám ale, že se nic takového nestane," reagoval kouč zase na nečekaný let Pastrňáka na střídačku. Oba hráči se dočkali konce tréninku ve zdraví.

Sobotka jel na další vyšetření

To se zatím nedá říct o Sobotkovi, který má zranění v horní části těla, údajně by mělo jít o klíční kost. „Láďa Sobotka jede ještě na vyšetření, my počkáme, jak dopadne, teď vám k jeho stavu neřeknu nic konkrétního ani podrobnějšího. Co víme z Petrohradu, tak by neměl mít nic zlomeného, nepotvrdil to rentgen, nicméně jede ještě na rezonanci," řekl Kalous, který připustil, že trenéři kalkulují i s nejhorší variantou, že Sobotka bude mimo hru. „Musíme počkat, pak se rozhodneme."

V sobotu bude český tým hrát na jedenáct útočníků a sedm obránců, zapojí se také bek Tomáš Kundrátek, Milan Michálek se posune na křídlo do prvního útoku. Dále budou trenéři reagovat podle vývoje utkání.

První přípravný zápas před Světovým pohárem Češi prohráli 3:4. „Musíme doladit hru v obranném pásmu, kde jsme měli momenty, které se nám nelíbily, a nabídli jsme soupeři střelecké pozice. I v útočném pásmu se nám stávalo, že nám propadl třetí hráč, to jsou věci, na které jsme se zaměřili," popsal páteční hodinový trénink asistent hlavního kouče.

Skončí střelecká mizérie?

V Torontu se bude hrát na úzkém kluzišti, v Praze bude širší. „Hráči jsou světová extra třída, takže budou mít ještě více prostoru na svá kouzla, umění, ale na systémové hře se nebude nic měnit," řekl Kalous, kterého s celým realizačním týmem čeká ještě analýza čtvrtečního utkání. Ale právě Kalous bude mít v hlavě i Spartu, ta dnes zahajuje extraligu ve Vítkovicích, on jako její hlavní kouč u toho nebude.

„Spartu mám v podvědomí, budu ji držet palce, věřím, že kluci přivezou body, ale priorita je sobotní zápas," dodal kouč, který ví, že národní tým ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech nedal v O2 aréně gól. „Věřím, že tohle prokletí zlomíme, máme hodně šikovné hráče, věřím, že to prostřelíme."

Reklama

Související témata: