Hlavní obsah

Měl jsem černé myšlenky, hlavní zkouška ale teprve přijde, řekl Sobotka po návratu na led

Jan Škvor, Libor KalousSport.cz

Nezapojoval se sice do nácviku situací, při nichž mohlo dojít k fyzickému kontaktu, poprvé od čtvrtečního nárazu na mantinel, při němž si v utkání v Petrohradu pochroumal rameno, si však útočník české hokejové reprezentace Vladimír Sobotka vyzkoušel trénink na ledě. „Zvykám si na bolest, tak uvidíme, jak to bude vypadat po dnešním letu do Ameriky,“ řekl třebíčský rodák po dopoledním tréninku

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Centr národního týmu Vladimír Sobotka.

Článek

Cítíte, že se rameno každým dnem lepší?

Přesně tak, je pozitivní, že bolest postupně odeznívá. Ale hlavní zkouška teprve přijde, až na ledě podstoupím nějaký souboj.

Při jakých činnostech vás rameno nejvíc limituje?

Zatím se bojím udělat nějaký větší pohyb, na bolest jsem si ještě nezvykl. Rameno mám pořád trošku zatuhlé, takže i v letadle cestou do Pittsburghu ho budu ledovat. Nevím, jak bude tělo na dlouhý let reagovat, ale mělo by to být dobré. V pondělí máme volno, takže mám další den, aby se to zlepšilo.

Nelekl jste se v první chvíli, když vás Zajcev poslal na mantinel, že o Světový pohár přijdete?

Myslím, že jste to přivolali vy novináři, kteří jste dřív říkali, že pokud se nezraním, na Světový pohár určitě pojedu (směje se). Nějaké černé myšlenky mi hlavou proběhly, ale hned jsem mohl hýbat rukou, takže jsem věděl, že nemám nic zlomeného nebo natrženého.

Kvůli zraněním jste přišel o několik reprezentačních akcí, naposledy o olympiádu v Soči. Neříkáte si, že jste smolař?

Jsem, takový je ale bohužel hokej a nic s tím neudělám. Furt mám zranění a snažím se z nich vylízat.

Sobotní odvetu s Rusy jste sledoval jen z hlediště O2 areny, jak se vám výkon spoluhráčů líbil?

Moc, byl to krásný hokej. Kluci hodně bruslili, nebáli se poprat, opravdu odvedli výborný výkon, což se divákům muselo líbit.

Ve středu vás čeká generálka na Světový pohár proti Výběru Severní Ameriky do 23 let. Očekáváte, že budou hrát hodně jinak než Rusové?

Určitě budou mnohem živější a bruslivější. Nebudou tolik kombinovat jako Rusové, čekám od nich víc střelby a tlak do brány.

Reklama