Hlavní obsah

Střelci Kudrnovi chyběla výhra

ŽILINA

Dát dva góly v národním týmu v jednom zápase se nepovede jen tak každému. Útočník Jaroslav Kudrna si však formu z extraligy přenesl i do reprezentace a ve čtvrtek se v Žilině postaral o oba góly proti Slovákům. "Je jen škoda, že jsme nevyhráli," posteskl si.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Kudrna (vpravo) v reprezentačním dresu

Článek

Peterkův útok s Kudrnou a Hubáčkem na křídlech byl určitě nejnebezpečnější formací hostů. "Dařilo se nám o trochu lépe než v prvním zápase v Ostravě. Měsíc jsme nehráli, a tak jsem se v odvetě už cítil rozbruslenější," řekl Kudrna, který si pochvaloval spolupráci s centrem Peterkem: "V Třinci hráváme spolu, tak jsem tušil, že mi při prvním gólu dá puk  před prázdnou branku. I druhá trefa byla z dorážky, bohužel jsme náskok neudrželi."

Se speciálním vysvětlením, proč český tým přišel ve třetím dějství o vedení, přispěchal obránce Jan Hejda. "Zdálo se mi, jako by kluziště bylo z kopce. V první části byli lepší Slováci, ve druhé jsme je úplně přebruslili a poslední třetina opět patřila jasně domácím. Vždycky se hrálo jen na jednu branku, bohužel dvakrát jsme na té straně horší straně zimáku bránili my," neztrácel ani po remízovém zápase humor český obránce.

Kudrna vysvětloval špatný úvod realističtěji. "Zbytečně jsme drželi puky v obraně a ani útočníci klukům v rozehrávce nepomohli," tvrdil kanonýr a Hejda přidal: "Věděli jsme, že Slováci do toho na konci půjdou po hlavě, ale bohužel jsme je pustili před bránu."

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko