Hlavní obsah

Švédské hokejové hry on-line: Finsko - Česko

STOCKHOLM/PRAHA

Po prohře 0:3 s domácími Švédy věří hokejová reprezentace na turnaji ve Stockholmu v střelecké probuzení při pátečním utkání s Finy (15:30, vysílá ČT 2). Sledujte on-line reportáž Sport.cz z druhého vystoupení české reprezentace ve Stockholmu!

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

České reprezentanty čeká duel s Finskem.

Článek

"Výkon v prvním zápase se mi nezdál vůbec špatný, hlavně z hlediska nasazení a herních kombinací. Pozitivní byla i rozehrávka, obránci dobře dokázali podržet puk, jen k tomu musíme přidat góly. Nemůžeme si říkat, že šancí bylo dost, hokej je o produktivitě a při neúčinné koncovce tu jsme bez naděje na úspěch," řekl Právu trenér Alois Hadamczik.

Hnilička v brance

Čtvrteční trénink zaměřil na střelbu i důraz a orientaci před brankou. "Snažili jsme se na ledě pilovat prvky, při nichž jsme zaostávali. I při těsné osobní obraně musí být hráči důrazní a ne se nechat obsadit či odtlačit ze střeleckého prostoru," naznačil Radiožurnálu kouč, jenž proti Finsku pošle na led tuto sestavu: Hnilička - Z. Michálek, Hejda, Škoula, Krajíček, Hunkes, Kutlák, J. Novák, M. Čech - Balaštík, Výborný, Hlaváč - Tenkrát, J. Hlinka, Bednář - Kudrna, Peterek, Hubáček - Irgl, Štefan, Prorok.

Jak dopadne zápas Finsko - Česko?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Odpočívat budou obránci Ševc s Blaťákem i útočníci Rolínek, Marek, Hořava a Kracík. Příležitost ale dostanou v sobotu proti Rusům a také v pondělí, kdy tu budeme hrát s Finy o konečné třetí místo v evropské sérii," připomněl Hadamczik, jehož svěřenci budou dnes usilovat o teprve druhé tříbodové vítězství v celé letošní Euro Hockey Tour. V normální hrací době zatím dokázali vyhrát jen v listopadu v Helsinkách 6:2 právě nad výběrem Suomi.

Oba týmy začaly porážkou

Pro české reprezentanty není v této sezóně přijatelnější soupeř, Finsko zdolali ve třech z pěti vzájemných zápasů. "Hráči dostávají další možnost předvést se a bojovat o nominaci na šampionát v Rize. Znovu od nich chceme vidět dost vůle i maximální přístup, ale bude nutné víc se tlačit do branky a jít za odraženými puky," uvažoval kouč.

Finové i s pěti posilami z NHL začali LG Games také porážkou, když ještě doma v Helsinkách podlehli 1:3 Rusům. "Oba celky tak budou chtít napravit dojem z prvního vystoupení na turnaji. Od soupeře můžeme očekávat dobré bruslení i agresivitu v osobních soubojích," přemítal Hadamczik, který je připraven zpočátku dát všem hráčům stejnou příležitost při přesilovkách a oslabeních. "Až podle vývoje utkání bychom mohli role rozdělit s tím, že by se dva útoky zaměřily na hru v početní výhodě."

Po střetnutí pošle Hadamczik domů hráče s jistotou účasti na mistrovství. "Určitě pojedou Výborný, Hlinka, zřejmě i Hnilička a kdo bude další, se teprve uvidí," vypočítával kouč, který bedlivě sleduje také vývoj play-off v NHL.

"Z Rangers by nás mohli doplnit Průcha a Rozsíval a pokud by vypadl Nashville, je připraven do Rigy přijet Martin Erat. Hůř to ale vypadá s jeho spoluhráčem Židlickým, který hraje se zraněným ramenem a počítat s ním nemůžeme," prozradil čerstvé zprávy ze zámoří.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko