Hlavní obsah

Už nejen přes internet, ale i osobně. Reprezentace povolala nového trenéra

Praha

Brankář Pavel Francouz si v české hokejové reprezentaci zopakuje spolupráci s trenérem gólmanů Zdeňkem Orctem. Ten pro Švédské hokejové hry prozatím nahradil u národního týmu nemocného kouče Petra Jaroše. Pro Francouze je Orct takovým brankářským guru, nejen trenér, ale i kamarád. Naposledy spolupracovali v Litvínově. „Když jsem se to dozvěděl, hned jsem mu psal, že se na něj těším,“ říká Francouz. Na prvním tréninku spolu proto nejen trénovali, ale také si hodně povídali. O čem, to prozradí v následujícím videu.

Nový trenér brankářů Zdeněk OrctVideo: Sport.cz

 
Článek

O tom, že doplní realizační tým hokejové reprezentace, se Zdeněk Orct dozvěděl v pondělí. To, že všechno bylo tak narychlo, mu vůbec nevadilo. „Spíš to narušilo plány manželky, takže se jí tímto omlouvám," reaguje s úsměvem.

Žádné změny v tréninku svým reprezentačním svěřencům nenaordinoval. Bere to tak, že je u národního týmu jen na záskok. „Všechno jsem konzultoval s Petrem Jarošem a ten trénink, tedy spíš patnáctiminutové rozcvičení, jsem přizpůsobil tomu, co po mně chtěl. Jsem tady jen na výpomoc a nechci zasahovat do něčeho, co je zaběhnuté."

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko