Hlavní obsah

K reprezentaci se připojili další hráči, Jandač jich má v kempu skoro třicet

Další sraz hokejové reprezentace odstartoval v neděli v pražské holešovické aréně. Čtvrtý díl tréninků a testování přes mistrovstvím světa, které vypukne 5. května ve Francii a Německu. V neděli se k týmu připojili obránce Tomáš Kundrátek a útočníci Roman Červenka, Jiří Sekáč a Robert Kousal. Celkově má trenér Josef Jandač v týmu 29 hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka

Článek

"Jsem rád, že se to neprotahovalo. Vyloženě jsem stres neměl, v rámci možností se to povedlo," okomentoval záchranářské boje ve Švýcarsku Červenka. "Mistrovství světa mě samozřejmě zajímá. Věděl jsem, že pokud mě osloví, rád přijedu. I kvůli tomu jsem chtěl, aby to ve Švýcarsku rychle skončilo, mohl si potom odpočinout a připravit se na konec sezóny," dodal útočník, který podepsal prodloužení smlouvy ve Fribourgu.

V sobotu vypadl v semifinále extraligy play off Hradec Králové a trenér Josef Jandač chce povolat útočníka Richarda Jarůška. „Spojím se s ním, zjistím, jak na tom je, ale v sobotu vypadli, chci mu nechat nějaký čas na odpočinek, nechci hráče hned bombardovat," řekl Jandač na srazu.

Reprezentaci čekají dva zápasy s Norskem

V kabině národního týmu se v neděli také objevil Michal Jordán, ten se ale kvůli problémům s vazy zatím neobjeví na ledě. Celkem mají trenéři k dispozici devětadvacet hráčů.

„Michala jsme poslali k doktorovi, má zraněné postranní vazy, rekonvalescence může probíhat čtyři a šest týdnů. Naši fyzioterapeuti a lékaři ho budou mít v permanenci. Poslední týden v dubnu uvidíme, ale chceme udělat maximum, chceme zabojovat," přiblížil Jordánův stav Jandač, který čeká ještě také na vývoj semifinále mezi Chomutovem a Libercem. Jedním z adeptů na národní dres je i Michal Vondrka. "Máme větší okruh hráčů, uvidíme."

Český národní tým bude ještě v pondělí trénovat v Praze, poté se přesune do Chomutova, kde ho čekají dva zápasy Euro Hockey Challenge. Ve středu a ve čtvrtek se Česko utká s Norskem.

„Tréninky teď budou uzpůsobené počtu hráčů, máme tu šest útoků a čtyři obrany. Chceme dělat systémové věci, ale zároveň také svižnější. Počet hráčů na ledě je teď vyšší, ale tak to bývá v kempech před mistrovstvím světa. Nemůžeme uvolnit někoho předčasně, nedej bože může přijít zranění, budou zdravotní komplikace," objasnil kouč současný stav reprezentační kabiny.

Reklama

Související témata: