Hlavní obsah

Jandač chce do reprezentace posily z Chomutova i Hradce Králové

Praha
Aktualizováno

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač chce posílit národní tým o vyřazené semifinalisty extraligového play off. Z Chomutova má zájem o obránce Jana Ruttu a útočníky Michala Vondrku a Davida Kämpfa. Z Hradce Králové pak o forvarda Richarda Jarůška.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jandač má zájem i o chomutovského Michala Vondrku.

Článek

„Dneska odpoledne se s nimi spojím. Netvrdím, že dorazí všichni, ale v okruhu máme Ruttu, Vondrku a Kämpfa. Z Hradce pak Jarůška," prohlásil Jandač po pondělním tréninku v Holešovicích.

Po něm národní tým čekal přesun do Chomutova, kde ve středu a ve čtvrtek sehraje první přípravné zápasy před mistrovstvím světa. V rámci Euro Hockey Challenge jej čekají souboje s Norskem. V tom prvním se do branky postaví Pavel Francouz, o den později Dominik Furch. Záda jim v obou případech bude krýt Matěj Machovský.

„Ve středu určitě nenastoupí útočníci Birner, Červenka a Sekáč. Volno dostane ještě jeden útok. Obránci nastoupí všichni," prozradil Jandač, že počítá i s Tomášem Kundrátkem, jenž se k mužstvu připojil teprve v neděli.

Norsko, které už odehrálo v přípravě dva duely s Německem a pokaždé zvítězilo, Jandač nepodceňuje. „Není z kategorie soupeřů, které by se měli automaticky porážet. Mají houževnaté silné hráče, spousta z nich hraje ligu ve Finsku nebo Švédsku," varuje Jandač, jenž kvituje, že už přichází zápasové zatížení.

„Už bylo načase, aby přišly zápasy, trénování bylo dlouhé. Doufám, že se rychle dostaneme rozehrajeme a dostaneme do zápasového vytížení. Samozřejmě chceme vyhrát," říká trenér.

V současném kádru figuruje už devětadvacet jmen, další hráči z Evropy i zámoří se budou postupně připojovat. I proto Jandač plánuje, že po zápasech s Nory se s některými hráči rozloučí. „Na konci každého týdne už nás někteří hráči začnou opouštět," prozradil.

Jak dnes česká hokejová reprezentace trénovala:
Francouz, Furch, Machovský - Jeřábek, Klok, Polášek, Kolář, Kundrátek, Šulák, M. Doudera, Sklenička - Radil, Horák, T. Zohorna - Kašpar, Holík, Říčka - Hyka, Musil, Lenc - Řepík, P. Vrána, Birner - Lev, R. Hanzl, Kubalík - Kousal, Červenka, Sekáč

Reklama

Související témata: