Hlavní obsah

Česko - Norsko 6:3Češi po přestřelce znovu vyzráli na Nory, Lev s Robinem Hanzlem slaví premiérové góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kolář 1 : 0
19. Karterud 1 : 1
19. Řepík 2 : 1
39. Kundrátek 3 : 1
43. Lev 4 : 1
45. Valkvae Olsen 4 : 2
49. Hanzl 5 : 2
52. Kousal 6 : 2
53. Olden 6 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Stoprocentní bilanci si udržují čeští hokejisté v přípravě na světový šampionát. V Chomutově ve čtvrtek navázali na den starou výhru nad Norskem, když stejného soupeře v rámci Euro Hockey Challenge porazili znovu, tentokrát po přestřelce 6:3. Premiérové góly v národním týmu dali útočníci Jakub Lev a Robin Hanzl.

Hokejová reprezentace podruhé porazila NorskoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Proti středečnímu prvnímu vzájemnému duelu se do branky postavil místo Pavla Francouze Dominik Furch, do hry se dostal i obránce Jan Košťálek, jenž tak zažil debut v seniorské reprezentaci, a útočníci Michal Řepík, Petr Vrána, Michal Birner a Robert Kousal.

Po oboustranně velice opatrném úvodu, kterému dominovaly obrany, se jako první osmělili domácí. Při premiérové přesilové hře vypálil Kundrátek z voleje do tyče, odraženého puku se zmocnil Vrána, prázdnou branku ale trestuhodně minul.

V sedmnácté minutě už to však vyšlo, Birner krásným křížným pasem oslovil obránce Koláře, který svěřené kapitánské céčko oslavil vedoucí trefou. O dvě minuty později se ale na druhé straně dostal do úniku Haga, bekhendem sice zamířil do tyče, dojíždějící Karterud ale pohodlně srovnal. Česká odpověď ale přišla už za třináct vteřin, když Řepík pohotovou tečí Lencova nahození vrátil domácím vedení.

V úvodu druhého dějství se v dalším brejku zjevil Haga, tentokrát ale Furchova branku minul. Stejně hned vzápětí dopadl na druhé straně i Kašpar, jenž branku přestřelil. Češi byli daleko aktivnější, diktovali tempo hry a Norové se před Furcha dostávali jen sporadicky.

Zatímco v první třetině české brankáře ohrozili třemi střeleckými pokusy, ve druhé části hry si Furch klidně mohl vzít volno, neboť na něj nemířil jediný puk! Jeho spoluhráči ale dlouho nemohli přidat uklidňující třetí gól, to se podařilo až v 39. minutě Kundrátkovi, který zamířil přesně nad Haugenovu lapačku a trefil pravou šibenici.

Přestřelka v závěrečné třetině

A když ve 43. minutě tečoval Vránovu střelu Lev a ve svém pátém reprezentačním se dočkal první trefy, vedla Jandačova družina už 4:1. Pak však na trestnou lavici zamířili v krátkém sledu po sobě Vrána s Hykou a dorážející Valkvae Olsen v dlouhé dvojnásobné přesilovce přidal druhý gól Norů.

Český tým se ale nenechal vykolejit a Robin Hanzl sám před Haugenem napodobil Lva a rovněž svým premiérovým zásahem v národním týmu zvýšil na 5:2. Šestou branku pak střelou z pravého kruhu přidal Kousal. Konečnou podobu pak dal výsledku Olden, jeho střela propadla Furchovi pod rukou, takže Češi nakonec zvítězili 6:3.

Národní tým příští týden čeká dvojzápas v Německu proti domácí reprezentaci, poslední dubnový týden pak odehraje České hokejové hry v Českých Budějovicích, které poslouží jako generálka na světový šampionát. Ten startuje v Paříži a Kolíně nad Rýnem 5. května.

Utkání Euro Hockey Challenge v Chomutově:
Česko - Norsko 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 17. Kolář (Birner, Košťálek), 19. Řepík (Lenc), 39. Kundrátek (Holík, Sekáč), 43. Lev (Vrána, Řepík), 49. R. Hanzl (Lev, M. Doudera), 52. Kousal (Polášek, Klok) - 19. Karterud (Haga, Roest), 45. Valkvae Olsen (K. A. Olimb, Reichenberg), 53. Olden (K. A. Olimb, Reichenberg). Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Suchánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 4112.
Česko: Furch - Košťálek, Kolář, Kundrátek, Šulák, Klok, Polášek, D. Sklenička, M. Doudera - Řepík, Vrána, Birner - Kašpar, Holík, Sekáč - Hyka, Horák, Kousal - Lev, R. Hanzl, D. Kubalík - Lenc. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Jaroslav Špaček a Václav Prospal.
Norsko: Haugen - Holös, Lesund, Sörvik, Ström, Espeland, Saxrud Danielsen, Östby - Reichenberg, K. A. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Trettenes, Stene - Haga, Roest, Karterud - T. Olsen, Brekke Henriksen, Heier. Trenér: Petter Thoresen.
Další zápasy Euro Hockey Challenge:
Trenčín: Slovensko - Švýcarsko 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky: 1. Kudrna - 52. Genazzi, 60. Brunner.
Mikkeli: Finsko - Dánsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 28. Pihlström, 54. Sallinen, 60. Pyörälä.
Čeljabinsk: Rusko - Francie 0:1 v prodl.
Branka: 63. Fleury.

Reklama

Související témata: