Hlavní obsah

Do NHL míří další český bek! Šulák se upsal Detroitu

Praha
Aktualizováno

Další český hokejový obránce míří do zámoří. Po Jakubu Jeřábkovi, který coby nedraftovaný volný hráč podepsal před pár dny roční smlouvu s Montrealem, se za moře vydá i Libor Šulák. Třiadvacetilý zadák se na dva roky upsal Detroitu Red Wings.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Šulák během odletu hokejové reprezenzace na MS.

Článek

Šulák byl považován za největší překvapení v nominaci trenéra národního týmu Josefa Jandače na mistrovství světa ve Francii a Německu. Na soupisku byl dopsán až v průběhu světového šampionátu a zahrál si dva zápasy, ve kterých si připsal asistenci. V minulosti reprezentoval i na světových šampionátech hráčů do 18 let a juniorů.

Třiadvacetiletý rodák z Pelhřimova si šanci v národním týmu vybojoval v mezinárodní EBEL lize, kde poslední dvě sezóny oblékal dres Znojma. Před polovinou dubna se dohodl na smlouvě ve finském Lahti, ale nakonec může jako nedraftovaný hráč zabojovat o místo v nejlepší lize světa.

Součástí dohody je podle webu Detroit Free Press bod, na základě kterého bude Šulák v příští sezoně hrát za Red Wings, nebo v Lahti. Na farmu do nižší AHL nepůjde. "Věříme ale, že má šanci hrát za Red Wings," řekl generální manažer klubu Ken Holland.

Podle informací znojemského klubu si Šulák po šampionátu vybíral dokonce ze čtyř konkrétních nabídek ze zámoří, což mu umožňoval status volného hráče pro NHL. Jedním ze zájemců byl údajně i nováček soutěže z Las Vegas.

"NHL je pro Libora obrovská odměna i výzva do budoucna," uvedl pro server hokej.cz sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal. "Svým způsobem ukázal cestu ostatním. Je vidět, že když hráč chce a pracuje na sobě, může se do NHL dostat i z EBEL," podotkl Dočekal.

"Věděli jsme, že se na Libora jezdí dívat někteří skauti. Hodně mu pomohlo, že se dostal do nominace na mistrovství světa. Na šampionátu si pak zahrál dva zápasy, které zvládl dobře. Poté jsme čekali, že zájem z NHL může být konkrétnější," připustil Dočekal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články